ikona objektyLOCATIONS

accessibility
of locations

ikona dopravaTRANSPORT

information about transport in Prague

ikona zelenPRAGUE PARKS

gardens, parks,
forest parks

ikona mapaMAP

system to display objects on the map

CZ / EN

Centrum Stromovka

Částečně přístupný
Contacts

Veletržní 1623/24
Praha 7




Accessibility of Locations
Difficult surface NO Difficult slope YES Barrier-free entry via the main entrance YES Barrier-free entry via a side entrance NO Stairs YES Spiral staircase NO Lift YES Stairlift or lift solely for people with impaired mobility NO Runner ramp or ramp NO Narrow doors or passages NO Accessible toilet - WC I. YES Partially accessible toilet - WC II. NO Inaccessible toilet - standard WC YES

Vstup:

Nejbližší tramvajová zastávka Veletržní palác není bezbariérově přístupná. Z ulice Dukelských hrdinů stoupá k obchodnímu centru chodník s výraznějším podélným sklonem (až 9 %). Chodník po pravé straně je přerušen vozovkou, místo pro přecházení není opatřené sníženými obrubníky (obrubník výška 5-7 cm). Chodník po levé straně ulice Veletržní má místy kromě sklonu podélného i sklon příčný (až 5 %).  

Dvoukřídlé dveře hlavního vstupu (z ulice Veletržní)  se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Druhý vstup z ulice U Studánky je opatřen karuselem. Za třetím, bariérovým, vstupem z ulice Strojnická je schodiště (-7 schodů).

Interiér:

Jednotlivá podlaží, včetně garáží v podzemí, propojuje dvojice výtahů (viz Výtah). Manipulační prostor v celém interiéru je dostatečný, dveře a průchody jsou široké min. 80 cm.

Výtah:

Dvojice výtahů (automaticky otevírané dveře šířka 170 cm; kabina šířka 176 cm, hloubka 276 cm) propojuje všechna podlaží budovy. Pravá kabina je průchozí. Manipulační prostor před výtahy je dostatečný. Kabiny je vybaveny sklopným sedátkem, madlem a zrcadlem (spodní hrana výška 10 cm) na čelní  nebo boční stěně. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 107 cm, maximální výška ovladačů uvnitř kabiny je 117 cm.

WC:

Upravená kabina WC je k dispozici v 1. a 3. nadzemním podlaží.

Přístupná kabina WC v 1. nadzemním podlaží (dveře šířka 94 cm; kabina šířka 217 cm, hloubka 183 cm) je samostatná. Označené jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem ven. Přístup k míse kotvené na pravé boční stěně je z pohledu od vstupu do kabiny zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 118 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Přístupná kabina WC ve 3. nadzemním podlaží (dveře šířka 83 cm; kabina šířka 183 cm, hloubka 217 cm) je samostatná. Označené jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem do strany. Přístup k míse je z pohledu od vstupu do kabiny zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 115 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Vyhrazená parkovací stání jsou k dispozici v podzemních garážích.

Poznámky:

Mapováno 3/2023.

Gallery
Centrum Stromovka   Centrum Stromovka   Centrum Stromovka   Centrum Stromovka   Centrum Stromovka   Centrum Stromovka   Centrum Stromovka   Centrum Stromovka   Centrum Stromovka
Map