ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Krkonošské muzeum v Jilemnici

Nepřístupný
Kontakty

Zámek 75
Jilemnice

telefon +420 481543041


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Krkonošské muzeum v Jilemnici disponuje dvěma oddělenými expozičními prostorami, budovou zámku a budovou Jilemnického pivovaru, které sousedí.

EXPOZICE ZÁMEK

Vstup do zámeckého parku tvoří dvoukřídlá kovová brána (hlavní křídlo šířka 161 cm, vedlejší křídlo šířka 174 cm) bez zvonkové signalizace. Od brány stoupají (sklon 10,5 %) po stranách k budově zámku pěšiny s mlato-štěrkovým povrchem, na nichž jsou po cca 15 m příčně umístěny odvodňovací prahy z hrubé dlažby.

Vstup do zámku je bariérový (+2 schody). Vstupní dveře objektu jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 70 cm, vedlejší křídlo šířka 83 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Ve dveřích je práh (výška 2 cm). Vedlejší vchod umožňující bezbariérový přístup není k dispozici.

EXPOZICE PIVOVAR

Přístupová komunikace z náměstí 3. května má nerovný povrch z hrubé dlažby a podélný sklon 12 %. Vstup do pivovaru tvoří dvoukřídlá brána (hlavní křídlo šířka 131 cm, vedlejší křídlo šířka 136 cm) bez zvonkové signalizace. Následuje průjezd s nerovným povrchem ze dřevěných špalíků. Vstup do expozice je po levé straně průjezdu.

Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 70 cm, vedlejší křídlo šířka 64 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Ve dveřích je práh (výška 2 cm).

Interiér:

EXPOZICE ZÁMEK

Ve schodišťové hale u vstupu se nachází pokladna (pult výška 78 cm). V expozici v přízemí není další převýšení. Místnosti oddělují dvoukřídlé dveře (průjezd šířka 123 cm) s trvale otevřenými oběma křídly. V některých dveřích jsou prahy (výška max. 2 cm).

První patro zámku je přístupné pouze schodištěm (+13, +5, +12 schodů). Průchody v expozičních prostorách jsou zúžené (šířka min. 58 cm). V některých dveřích jsou prahy (výška 2 - 8 cm).

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný.

EXPOZICE PIVOVAR

Interiér pivovaru je bariérový. Ze schodišťové chodby vedou do vstupní haly dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 58 cm, vedlejší křídlo šířka 62 cm). Ve vstupní hale je krátké schodiště (+4 schody). Pokladna (pult výška 101 cm) je nad schodištěm. Do hlavního expozičního sálu s výstavou lyží opět vede krátké schodiště (+5 schodů), další -2 schody jsou u vstupu do sálu s výstavou Bílou stopou. Ve dvoukřídlých dveřích (průjezd šířka 118 cm) do této části expozice je navíc vysoký práh (výška 6 cm). První patro pivovaru je přístupné pouze točitým schodištěm (+12, +12 schodů). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný.

Do 1. patra pivovaru je po předchozí domluvě možné vstoupit dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 92 cm) z prostor Tržnice řemesel, která se nachází v zadním traktu budovy pivovaru a má samostatný vstup.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

V objektu zámku není přístupná ani částečně přístupná toaleta.

V prostorách pivovaru není přístupná ani částečně přístupná toaleta. Využít lze částečně přístupnou toaletu Tržnice řemesel, která se nachází v zadním traktu pivovaru. Do Tržnice řemesel je možný přístup pouze venkem. V propojovacích dveřích je +1 schod (výška 7 cm).

Parkování:

Před budovou zámku a pivovaru na náměstí 3. května jsou 2 vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu. Obě parkovací stání mají povrch z hrubé dlažby a příčný sklon (až 7 %).

Poznámky:

Mapováno 8/2015.

Galerie:
Krkonošské muzeum v Jilemnici   Krkonošské muzeum v Jilemnici   Krkonošské muzeum v Jilemnici   Krkonošské muzeum v Jilemnici   Krkonošské muzeum v Jilemnici
Mapa