ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Letecké muzeum Kbely

Částečně přístupný
Kontakty

Mladoboleslavská 425/9
Praha 9

telefon +420 973207500


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody NE Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Muzeum se nachází v areálu historického vojenského letiště Praha-Kbely, které bylo první leteckou základnou vybudovanou po vzniku Československa v roce 1918. Početností a kvalitou sbírek patří k největším leteckým muzeím v Evropě.

Povrch přístupového chodníku tvoří převážně zámková dlažba. Přilehlý upravený přechod pro chodce, směřující od parkovací plochy, má snížené obrubníky na obou stranách. Před vstupem do areálu je mírný nájezd (sklon až 7 %). Jednokřídlá vstupní brána (šířka 153 cm) se otevírá mechanicky směrem dovnitř.

Interiér:

Muzeum vystavuje část sbírky v krytých halách (hangárech), velké exponáty jsou umístěny ve venkovních expozičních prostorech.

Vnitroareálové cesty (včetně expozic) jsou převážně asfaltové, pouze s drobnými nerovnostmi.

Před vstupem do Hangáru plk. Janečky s expozicí Československé letectvo 1918 –1938 je kovový vyrovnávací nájezd (sklon 16,5 %, šířka 100, délka 59 cm). Jednokřídlé vstupní dveře (šířka 98 cm) s kovovou prahovou lištou (výška 3 cm) se otevírají směrem ven.

Vstupní dveře Hangáru gen. Janouška, vystavující sbírku Letectvo 2. Světové války, jsou rovněž jednokřídlé (šířka 98 cm) a otevírají se směrem ven. V expozičních prostorech jsou dva prudké vyrovnávací nájezdy (sklon 18,5 % - 22 %).

V samostatných objektech je umístěna prodejna suvenýrů (+ 3 schody) a bistro (pult výška 103 cm) s venkovním posezením na štěrkové ploše.

Manipulační prostor v celém areálu včetně hangárů je dostatečný. Všechny průjezdy jsou širší než 80 cm.

Výtah:

Výtah není k dispozici, všechny prostory se nachází v přízemí.

WC:

Běžné toalety se nacházejí v samostatném objektu. Vstupy na obě oddělení jsou v úrovni okolního terénu.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici. Běžné parkoviště se nachází při protilehlé straně ulice Mladoboleslavská.

Poznámky:

Mapováno 10/2017

Galerie:
Letecké muzeum Kbely   Letecké muzeum Kbely   Letecké muzeum Kbely   Letecké muzeum Kbely   Letecké muzeum Kbely   Letecké muzeum Kbely
Mapa