ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Arcidiecézní muzeum Olomouc

Částečně přístupný
Kontakty

Václavské nám. 811/4
Olomouc

telefon +420 585514111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Muzeum sídlí v bývalém románském paláci moravských biskupů u baziliky sv. Václava na olomouckém Přemyslovském hradě.

Prostranství před vstupem do areálu má povrch z hrubé dlažby ve sklonu (až 8 %). Dvoukřídlá vstupní brána (šířka 2x 137 cm) vede na prostorné nádvoří opět s hrubou dlažbou bez sklonu. Vstupní dveře muzea jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 58 cm, vedlejší křídlo šířka 60 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 118 cm) je umístěna vpravo u dveří.

Interiér:

Ve vstupní hale muzea se nachází pokladna (pult výška 100 cm). K šatně (pult výška 118) a dále do expozičních prostor přízemí i suterénu vedou jednokřídlé dveře s vysokým kamenným prahem (výška 10 cm), za nimiž následuje přímá jednoramenná rampa (sklon 12,5 %, šířka 105 cm, délka 240 cm) s jednostranným madlem (výška 90 cm).  Do muzejní prodejny pak vede další jednoramenná rampa (sklon 16,5 %, šířka 120 cm, délka 525 cm) s jednostranným madlem (výška 90 cm).

Z Kočárovny v přízemí objektu je přístup do Klenotnice jednokřídlým dveřmi (šířka 105 cm) přes +1 schod (výška 10 cm). Suterénní expoziční prostory propojuje s Kočárovnou čtyřramenná rampa (sklon 11,5 – 13,5 %, šířka 118-120 cm, délka 4x 900 cm) s jednostranným madlem (výška 90 cm). Podesty jsou dostatečné.

Zdíkův palác je z tohoto traktu budovy přístupný pouze po schodišti.

V přízemí vlevo od pokladny se nachází galerie pro krátkodobé výstavy, přístup je bez převýšení, průchody jsou široké min. 80 cm.

V 1. patře, které s přízemím propojuje osobní výtah, je pět sálů se stálou výstavou obrazů a kaple sv. Barbory s přímým vstupem z úrovně patra jednokřídlými dveřmi (šířka 98 cm). Sály oddělují dvoukřídlé dveře (šířka 2x 70 cm) bez prahů. Toalety v 1. patře jsou pouze běžné.

Výtah:

Výtah (mechanicky otevírané dveře šířka 79 cm; klec šířka 100 cm, hloubka 110 cm) spojuje přízemí a 1. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena sklopným sedátkem, zrcadlo a madlo není k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 111 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 105 cm.

WC:

Upravená toaleta s odděleným vstupem z nádvoří (dveře šířka 2x 58 cm) se nachází v přízemí v těsné blízkosti hlavního vstupu, u kterého je zvonková signalizace pro přivolání zaměstnance muzea. Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 145 cm, hloubka 157 cm) je samostatná. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 81 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

Vyhrazené parkovací místo není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 10/2017

Galerie:
Arcidiecézní muzeum Olomouc   Arcidiecézní muzeum Olomouc   Arcidiecézní muzeum Olomouc   Arcidiecézní muzeum Olomouc   Arcidiecézní muzeum Olomouc   Arcidiecézní muzeum Olomouc
Mapa