ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Chlupáčovo muzeum historie země

Částečně přístupný
Kontakty

Albertov 2038/6
Praha 2

telefon +420 221951456


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Muzeum je umístěno v suterénu přírodovědecké fakulty UK a je součástí školy.

Povrch přístupového chodníku k budově tvoří mozaiková dlažba s táhlým podélným skonem (do 6 %). Hlavní vstup do budovy je bariérový (+4 schody). Vstupní dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 76 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 160 cm) je umístěna vpravo u dveří nad schodištěm.

Vedlejší vchod je k dispozici v místě vjezdu v ulici Votočkova 2038/4. Přístupový chodník má místy hrubší nerovnosti, před vstupem je hrubá dlažba s příčným sklonem (až 12 %) a betonový vyrovnávací nájezd (sklon 21 %, délka 20 cm). Vstup je jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) ve vratech vjezdu, otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 157 cm) je umístěna v pravém rohu u vrat. Obsluha po ohlášení návštěvy umožní vstup na čip.

Vchod do budovy je na konci domovního průjezdu vpravo. U vstupu je +1 schod (výška 13 cm, hloubka 22 cm) s přímou jednoramennou rampou (sklon 15 %, šířka 120 cm, délka 100 cm) bez madla a horní podesty. Dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 61 cm, vedlejší křídlo šířka 64 cm) se otevírají mechanicky směrem ven na rampu.
Vstup do muzea je v chodbě suterénu dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 62 cm, vedlejší křídlo šířka 64 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Před vstupem vpravo je umístěna zvonková signalizace (výška 149 cm). Za dveřmi následuje krátký sjezd (sklon 9 %, šířka 125 cm, délka 60 cm) na úroveň podlahy s hlavní expozicí.

Interiér:

Výstavní prostor tvoří zejména prosklené vitríny s exponáty. Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Průchody jsou širší než 80 cm. Na ochoz (galerii) vede pouze schodiště (+16 schodů).

Výtah:

Výtah v budově nelze využít pro bezbariérový přístup do muzea.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 90; kabina šířka 239 cm, hloubka 161 cm) se nachází v suterénu, je přístupná přímo z páteřní chodby. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Kabina má otočenou dispozici o 90° (WC mísa je kotvená na levé boční stěně). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 98 cm). Toaletní mísa a je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem s nedostatečnou délkou.

Parkování:

Dvě vyhrazená parkovací stání jsou k dispozici při křížení ulic Albertov a Studničkova.

Poznámky:

Remapováno 7/2019.

Galerie:
Chlupáčovo muzeum historie země   Chlupáčovo muzeum historie země   Chlupáčovo muzeum historie země   Chlupáčovo muzeum historie země   Chlupáčovo muzeum historie země   Chlupáčovo muzeum historie země   Chlupáčovo muzeum historie země
Mapa