ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

České muzeum hudby

Částečně přístupný
Kontakty

Karmelitská 388/2
Praha 1

telefon +420 224497707


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Vstup do objektu je z ulice Karmelitská. Přístupová komunikace má místy příčný sklon až 7 % a nerovný povrch s historickou dlažbou. Vstupní masivní dřevěná vrata jsou dvoukřídlá (hlavní křídlo šířka 129 cm, vedlejší křídlo šířka 138 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Ve vratech jsou menší jednokřídlé dveře (šířka 63 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Následuje zádveří (šířka 354 cm, hloubka 359 cm). U vstupu vpravo je umístěna zvonková signalizace (výška 120 cm) na vstupních dveřích a je vyznačena symbolem přístupnosti, po zazvonění operativně obsluha otevře širší křídlo vrat.

Ze zádveří vede vstup do koncertního sálu dvojími automaticky otevíranými dveřmi umístěnými za sebou.

Vlevo od hlavního vstupu je boční vchod, dvoukřídlé dveře (šířka 2x68 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř chodby. Využívá se zejména pro přístup do kavárny. Do kavárny je přístup i z chodby u vedlejšího vstupu dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 58 cm, vedlejší křídlo šířka 63 cm) s prahem (výška 5 cm). Kavárna má stoly (výška 72 cm) s podjezdem (výška 70 cm), část prodejního pultu (výška 90 cm) je snížená.

Interiér:

V přízemí za vchodem do koncertního sálu je vpravo umístěna pokladna (pult výška 116 cm). Z chodby před sálem je přístup k šatně s pultem (výška 100 cm), k výtahu a upravené toaletě a do kavárny. Šířka průchodu je dostatečná. 

Muzeum je umístěno v přízemí až ve 3. patře. Jednotlivá patra spojuje výtah, převýšení (+3, +3 schody) na ochozu v 1. patře je řešeno šikmou schodišťovou plošinou (nosnost 190 kg; přepravní plocha šířka 75 cm, hloubka 85 cm). Šířka průchodů je min. 80 cm. V části expozice jsou zvýšené prahy (výška 3 – 4 cm).

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 138 cm, hloubka 240 cm) spojuje přízemí až 3. patro. Kabina je vybavena sedátkem, zrcadlem na boční stěně. Ovladače na nástupních místech jsou ve výšce 115 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 135 cm s odsazením od nejbližšího rohu 72 cm.

WC:

V přízemí je k dispozici samostatná částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm, madlo zužuje průjezd na 75 cm; kabina šířka 212 cm, hloubka 164 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 142 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem. Kabina je uzamčena, klíč je k dispozici na recepci.

Parkování:

Před budovou je k dispozici jedno vyhrazené stání.

Poznámky:

Mapováno 8/2016.

Galerie:
České muzeum hudby   České muzeum hudby   České muzeum hudby   České muzeum hudby   České muzeum hudby   České muzeum hudby   České muzeum hudby   České muzeum hudby   České muzeum hudby
Mapa