ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Hergetova cihelna Franz Kafka Museum

Částečně přístupný
Kontakty

Cihelná 102/2b
Praha 1

telefon +420 257535507


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Franz Kafka Museum se nachází v areálu Hergetovy cihelny. Vstup do dvora je tvořen trvale otevřenou dvoukřídlou branou (průjezd šířka 445 cm). Na bránu navazuje plocha s podélným sklonem (až 6 %). Povrch dvora tvoří převážně hrubá dlažba.

Vstupenky do muzea lze zakoupit v pokladně (pult výška 90 cm) v levé části dvora, který je přístupný jednokřídlými dveřmi (šířka 97 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají se mechanicky směrem ven.

Vstup do vlastního muzea se nachází naproti přes dvůr. Dvoukřídlé dveře (šířka 2x 78 cm) s prahem (výška 5 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Ze zádveří (šířka 241 cm, hloubka 155 cm) vedou do interiéru muzea další totožné dveře, které se otevírají směrem do interiéru.

Interiér:

Expozice se nachází v přízemí a v 1. patře objektu. Všechny navazující průchody jsou širší než 80 cm. Přístup do patra (+2, +15 schodů) zajišťuje šikmá schodišťová plošina (nosnost 225 kg; přepravní plocha šířka pouze 75 cm, hloubka 85 cm).

Výtah:

Výtah není k dispozici, přístup do patra je řešen schodišťovou plošinou (viz Interiér).

 

WC:

Upravené hygienické zázemí v muzeu není, lze ale využít toalety v restauraci v areálu:

V přízemí je umístěna částečně přístupná toaleta (dveře šířka 85 cm; kabina šířka 154 – 185 cm, hloubka 152 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je leva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 90 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

V suterénu se nachází přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 223 cm, hloubka 160 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je leva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 137 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání je umístěno na křižovatce ulic U Lužického semináře a Cihelné.

Poznámky:

Mapováno 4/2016.

Galerie:
Hergetova cihelna Franz Kafka Museum   Hergetova cihelna Franz Kafka Museum   Hergetova cihelna Franz Kafka Museum   Hergetova cihelna Franz Kafka Museum
Mapa