ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Hrdličkovo muzeum člověka

Nepřístupný
Kontakty

Viničná 1594/7
Praha 2

telefon +420 724039933


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hrdličkovo muzeum člověka se nachází v budově Přírodovědecké fakulty UK. C

Chodník před objektem má místy nerovný povrch z mozaikové dlažby a mírný podélný sklon (až 5 %).
Hlavní vstup do budovy je bariérový (+4, +10 schodů). Hlavní vstupní dveře objektu jsou dvoukřídlé (šířka 2x 110 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 146 cm) je umístěna vpravo u dveří nad schodištěm. Ve vstupní hale se nachází recepce (pult výška 110 cm), od níž vede dále do budovy další schodiště (+10 schodů).

Neoznačený vedlejší vstup, který umožňuje bezbariérový přístup, je k dispozici vpravo od vstupu hlavního. Dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 64 cm, vedlejší křídlo šířka 65 cm) bez zvonkové signalizace se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Vchod je z vnitřní i vnější strany opatřen čipovou čtečkou (výška 130 cm). Za vstupem se nachází nevhodně řešená rampa (sklon 16 %, šířka 170 cm, délka 630 cm) s oboustranným madlem (výška 112 cm). Manipulační prostor nad rampou je dostatečný. Přístup do 1. podzemního podlaží k centrálnímu výtahu je současně řešen šikmou plošinou (nosnost 225 kg; přepravní plocha šířka 77 cm, hloubka 89 cm). Dráha šikmé plošiny kopíruje rampu. V chodbě pod rampou je výtah.

Interiér:

Muzeum je umístěno v 1. patře budovy. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 63 cm, vedlejší křídlo šířka 65 cm) a otevírají se mechanicky směrem do zádveří (šířka 233 cm, hloubka 253 cm). Do expozice vedou ze zádveří další totožné dveře. Zvonková signalizace (výška 157 cm) je umístěna vlevo u dveří. Manipulační prostor ve výstavních prostorách je dostatečný. Průchody jsou širší než 80 cm.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 120 cm, hloubka 100 cm) spojuje -2. až 3. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 90 cm), zrcadlem na čelní stěně a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 103 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 119 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 164 cm, hloubka 178 cm) je samostatná a nachází se ve 3. patře. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 99 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 7/2018.

Galerie:
Hrdličkovo muzeum člověka   Hrdličkovo muzeum člověka   Hrdličkovo muzeum člověka   Hrdličkovo muzeum člověka   Hrdličkovo muzeum člověka   Hrdličkovo muzeum člověka   Hrdličkovo muzeum člověka
Mapa