ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Klášter augustiánů na Karlově - Muzeum policie ČR

Nepřístupný
Kontakty

Ke Karlovu 453/1
Praha 2

telefon +420 224922183


Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Muzeum se nachází v budově bývalého kláštera. Přístupová cesta je z hrubé historické dlažby. Na nádvoří vede kovová brána (šířka 2x 167 cm). Nádvoří má nerovný povrch z mozaikové dlažby a proměnlivý podélný sklon (7 %). Hlavní vstup tvoří dřevěná dvoukřídlá brána (šířka 2x 61 cm), která se otevírá směrem dovnitř, ve vstupu je -1 schod (výška 13 cm). Během otevírací doby jsou otevřena obě křídla. Zvonková obousměrná signalizace (výška 144 cm, odsazení od rohu 15 cm) je umístěna vpravo u dveří nad soklem (výška 30 cm, hloubka 25 cm). Ze zádveří (šířka 647 cm, hloubka 248 cm) vedou do průchozí chodby další dvoukřídlé dveře (šířka 2x 88 cm), které se otevírají mechanicky směrem ze zádveří.

Vstup do muzea je v průchodu po levé straně. Před jednokřídlými dveřmi (šířka 2x 64 cm), které se otevírají směrem dovnitř, je krátké schodiště (+3 schody, plocha před dveřmi hloubka 115 cm). K dispozici jsou dřevěné ližiny (sklon 31 %, délka 140 cm).

Interiér:

Ve vstupní hale je umístěna recepce s pokladnou (pult výška 93 cm). Výstavní prostory včetně kinosálu v přízemí jsou dále bez stupňů, s výjimkou dvou expozic (Četnická stanice a Pohraniční stráž), kde je u vstupu převýšení (výška 5 a 7 cm). V části expozice je vyrovnávací rampa (sklon 7 %, šířka 99 cm, délka 122 cm). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Průchody jsou širší než 80 cm.

Do 1. patra vedou dvě podobná schodiště (+39 schodů, šířka min. 177 cm), v expozici tvoří bariéru vnitřní prahy (výška 2-5 cm) a zúžený průchod (jednokřídlé dveře šířka 78 cm, dvoukřídlé dveře šířka 2x 50 cm).

Ve dvoře, který je přístupný z průchodu jednokřídlými dveřmi (šířka 94 cm), je dětské dopravní hřiště. Cesty ve dvoře i na dopravním hřišti mají rovný asfaltový povrch.

Ve dvoře se rovněž nachází občerstvení (pult výška 93 cm), k němuž vede chodník z porušené zámkové dlažby. Chodník je v místě zúžený (průjezd šířka 86 cm) a má v úseku cca 3 metrů výrazný příčný sklon (15 %).

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

V objektu je pouze běžná toaleta s přístupem přes +3 schody se zúženým průchodem, přístupná ani částečně přístupná toaleta není k dispozici.

Parkování:

V ulici Ke Karlovu jsou dvě vyhrazená parkovací stání.

Poznámky:

Mapováno 3/2016.

Galerie:
Klášter augustiánů na Karlově - Muzeum policie ČR   Klášter augustiánů na Karlově - Muzeum policie ČR   Klášter augustiánů na Karlově - Muzeum policie ČR   Klášter augustiánů na Karlově - Muzeum policie ČR   Klášter augustiánů na Karlově - Muzeum policie ČR   Klášter augustiánů na Karlově - Muzeum policie ČR   Klášter augustiánů na Karlově - Muzeum policie ČR
Mapa