ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně

Nepřístupný
Kontakty

Malostranské náměstí
Praha 1

telefon +420 257534215


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Kostel Sv. Mikuláše má vstup v horní části Malostranského náměstí, přístupová cesta má obtížný sklon (4-6,5 %) s nerovným povrchem z mozaikové dlažby. Před hlavním vstupem je +10, +1 schod, před výstupem je +9 schodů. Jako hlavní vstup se využívají dveře vpravo, vstupní dvoukřídlé dveře (šířka 2x 100 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří (šířka 200 cm) nepravidelného tvaru.  Do interiéru vedou dvoukřídlé dveře (šířka 2x91 cm), otevírají se směrem do zádveří.

Výstup má z vnější strany dvoukřídlé dveře (šířka 2x 95 cm), otevírají se směrem do zádveří nepravidelného tvaru (šířka 200 cm), při východu z interiéru se využívají jednokřídlé dveře (šířka 86 cm), otevírají se směrem do zádveří.

Věž má samostatný vstup z náměstí.  Vstup je dvoukřídlými dveřmi (šířka průchodu 140 cm), ve vstupu je vysoký práh (výška 3-5 cm). Následuje zádveří (průměrná šířka 190 cm, hloubka 500 cm). Vpravo je umístěna pokladna (výška 118 cm).

Interiér:

Kostel

Za vstupem je umístěna pokladna (výška 85 cm). Hlavní loď kostela je bez převýšení, interiér je vybaven pevnými lavicemi s dostatečným manipulačním prostorem. Na ochoz je přístup točitým schodištěm.

Věž

Výstup na ochoz věže v 5. patře vede převážně točitým schodištěm bez zábradlí do pěti úrovní a celkem přes +215 schodů do výšky 65 m. Ve věži v 1. a 2. patře se nachází bývalý byt věžníka využívaný jako expozice, ve 3. patře je vyhlídka na zvon, dále je již strmým schodištěm přístup na ochoz  a pozorovatelnu.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Toalety nejsou k dispozici.

Parkování:

Nejbližší vyhrazené stání je umístěno na Malostranském náměstí před budovou, stání má rozměry jako běžné parkovací stání. Další dvě vyhrazená stání jsou nad vstupem do věže, stání mají opět rozměry běžného parkovacího stání.

Poznámky:

Mapováno 2/2016.

Galerie:
Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně   Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně   Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně   Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně   Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně   Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně   Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně   Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně   Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně
Mapa