ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Strahově

Částečně přístupný
Kontakty

Strahovské nádvoří 132/1
Praha 1

telefon +420 233107704


Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístup k areálu kláštera je z křižovatky ulic Strahovská a Pohořelec, komplikovanější dostupnost je prudkým svahem ze strany od Úvozu a přes Strahovskou zahradu a z Pohořelce vede pouze schodiště. Vstup je z nádvoří kláštera, povrch prostranství tvoří velmi nerovná historická dlažba.  

Hlavní vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo 128 cm, vedlejší křídlo šířka 139 cm), otevírají se směrem dovnitř. Před vstupem je rampový nájezd (sklon 33 %, šířka 127 cm, délka 22 cm), který kompenzuje +1 schod (výška 9 cm). Následuje zádveří (šířka 293 cm, hloubka 263 cm), ze kterého se využívají pro vstup jednokřídlé dveře (šířka 80 cm), otevírají se směrem dovnitř.

Interiér:

Přístupná je hlavní loď kostela, boční lodě mají přístup přes +1 schod (výška 12 cm). Kaple Sv. Norberta je z levé boční lodě přístupná přes +1 schod (výška 8 cm).  Propojení kostela se severním ambitem konventní budovy vede přes +1 schod z boční pravé lodě kostela.

Výtah:

Interiér kostela se nachází v přízemí.

WC:

Toaleta je umístěna vpravo od hlavního vstupu do Strahovské knihovny. Vstup do objektu je jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm), otevírají se mechanicky směrem ven a vedou do vstupní části společné předsíně (šířka 119 cm, místní zúžení pultem šířka 80 cm, hloubka 200 cm). Za pultem se otevírá další prostor předsíně (šířka 315 cm, hloubka 204 cm). Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 160 cm, hloubka 157 cm) má přístup k míse WC z pohledu od vstupních dveří zprava (šířka 93 cm). WC mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem. Dveře nejsou vyznačeny symbolem přístupnosti.

Parkování:

Vjezd do areálu je pouze na zvláštní povolení vlastníka. Vjezd je zabezpečen sloupkem.

Poznámky:

Mapováno 4/2016.

Galerie:
Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Strahově   Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Strahově   Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Strahově   Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Strahově   Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Strahově   Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Strahově
Mapa