ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kostel sv. Jakuba Staršího

Částečně přístupný
Kontakty

Edisonova 17
Praha – Petrovice





Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Kostel má dlouhou historii, která sahá až do 13. století. Věž kostela tvoří dominantu starých Petrovic, vedle něj ale také upoutává pozornost nové Farní centrum Praha Petrovice (Camino), otevřené v polovině roku 2016.

Přístupová cesta ke kostelu má sklon až 9 % (ulice Bellova, Edisonova).  Přístup ke kostelu vede dvoukřídlou branou (šířka 2x 93 cm), otevírá se směrem dovnitř, dále chodníčkem (šířka 140 cm) podél severní fasády kostela přes starý hřbitov. Ke vstupu do kostela chodník mírně stoupá (sklon 6,5 %, šířka 140 cm, délka 105 cm). Vstup je dvoukřídlými dveřmi (šířka průchodu 122 cm) s prahem (výška 3 cm), otevírají se směrem ven.

Interiér:

Za vstupem je prostorné zádveří (šířka 300 cm, hloubka 300 cm). Z něj vlevo je dále přístup do lodě kostela dvoukřídlými dveřmi (šířka průchodu 133 cm), otevírají se směrem ven. Před dveřmi je +1 schod (výška 14 cm, hloubka 92 cm).

Šířka průchodů je dále dostatečná, prostor pro umístění vozíků je vpředu před lavicemi a umožňuje po obou stranách umístit dva vozíky.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

K dispozici je přístupná toaleta ve Farním centru, umístěná ve spodním podlaží budovy a dostupná je pouze z úrovně tohoto podlaží vedlejším vstupem ze severní strany budovy. Toaleta (dveře šířka 80 cm, kabina šířka 219 cm, hloubka 180 cm) má vstup z chodby (šířka 146 cm), přístup k míse WC z pohledu od vstupních dveří je zleva (šířka prostoru pro umístění vozíku 115 cm). Mísa WC je opatřena pevným a sklopným madlem. Dveře kabiny jsou vyznačeny. 

Parkování:

Na pozemcích farnosti jsou k dispozici dvě vyhrazená stání, jedno je u hlavního vstupu do Farního centra a jedno stání je ve spodní úrovni terénu pod budovou.

Galerie:
Kostel sv. Jakuba Staršího   Kostel sv. Jakuba Staršího   Kostel sv. Jakuba Staršího   Kostel sv. Jakuba Staršího   Kostel sv. Jakuba Staršího
Mapa