ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kostel sv. Jiljí

Částečně přístupný
Kontakty

Husova 234/8
Praha 1




email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Povrch přístupového chodníku tvoří mozaika, okolí objektu je však dlážděno hrubou dlažbou. Před vstupem do kostela je soustava schodů (+7, +1). Dvoukřídlé vstupní dveře (šířka 2x 92 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace u vstupu není. Ze zádveří (šířka 250 cm, hloubka 124 cm) vedou do hlavní chrámové lodi nejprve dvoukřídlé kyvné dveře (šířka 2x 105 cm) a dále jednokřídlé postranní dveře (šířka 97 cm).

Vedlejší vstup je k dispozici průchodem přes ambit přiléhajícího Dominikánského kláštera sv. Jiljí. Vstup do kláštera je z ulice Jalovcová. Povrch přístupového chodníku tvoří mozaiková dlažba, místy s výraznějším podélným sklonem (až 7 %). Za dvoukřídlými vraty (šířka 2x 110 cm) jsou jednokřídlé vstupní dveře (šířka 106 cm) se zvonkovou signalizací (výška 122 cm). Dveře se otevírají mechanicky směrem do vstupní haly s výtahem, který spojuje uliční úroveň a ambit. Krytá chodba vede k postrannímu vstupu do levé boční lodi kostela (dveře šířka 2x 70 cm). Za vstupem je -1 schod (výška 8 cm). Přístup do hlavní chrámové lodi je dále už bez převýšení.

Interiér:

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Průchody jsou široké min. 80 cm.

Výtah:

Průchozí výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 112 cm, hloubka 140 cm) spojuje přízemí až 3. patro, včetně ambitu. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 92 cm) a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 109 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 110 cm.

WC:

V objektu není přístupná ani částečně přístupná toaleta. Využít lze hygienické zařízení v klášteře. Přístupná toaleta (dveře šířka 89 cm; kabina šířka 363 cm, hloubka 275 cm) je samostatná a nachází se v 2. patře, které se vstupní halou kláštera propojuje výtah. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava i zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka vpravo 92 cm; šířka vlevo 125 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly. Součástí kabiny je umyvadlo, sprchový kout bez zvýšeného okraje a vana.

Parkování:

Vyhrazené parkovací je k dispozici mezi ulicemi Jilská a Husova. Okolní dlažba je hrubá s širšími spárami.

Poznámky:

Mapováno 10/2018

Galerie:
Kostel sv. Jiljí   Kostel sv. Jiljí   Kostel sv. Jiljí
Mapa