ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kostel Panny Marie Sněžné

Částečně přístupný
Kontakty

Jungmannovo náměstí 18
Praha 1

telefon +420 222246243


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Kostel Panny Marie Sněžné se nachází na nádvoří přístupném z Jungmannova náměstí ze dvou stran. Před hlavním vstupem je +1 schod (výška 14 cm, hloubka 75 cm) a +3 schody (výška 17 cm, hloubka 48 cm, šířka 247 cm), za kterými následují dvoukřídlá vrata (šířka 2x 123 cm), která se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Vedlejší vstup na nádvoří je méně bariérový, nachází se po levé straně, přístup je přes +1 schod (výška 27 cm, hloubka 30 cm, šířka 228 cm), který je kompenzován dvěma díly mobilní rampy (sklon 13,5 %, šířka 2x50 cm, délka 148 cm). Zvonková signalizace chybí, žádost o instalaci ližin musí zajistit doprovod. Nad schody se nachází dvoukřídlá vrata (šířka 2x 100 cm), která se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Vpravo za vraty hlavního vstupu na nádvoří se nachází galerie s +2 schody (výška 19 cm, hloubka 30 cm, šířka 197 cm), nad kterými jsou dvoukřídlé dveře (šířka 2x 70 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Zvonková signalizace chybí. Vlevo za vraty vedlejšího vstupu na nádvoří je umístěno knihkupectví, přístupné je jednokřídlými dveřmi (šířka 106 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají mechanicky směrem dovnitř. Knihkupectví je vybaveno pultem (výška 80 cm).

Před vstupem do vlastního kostela se nachází +2 schody (1. schod výška 9 cm, 2. schod výška 17 cm; hloubka 60 cm), kompenzované pororoštovou rampou (sklon 18 %, šířka 100 cm, délka 150 cm) s nedostatečně upraveným nájezdem. Bezprostředně nad schody je trvale otevřená dvoukřídlá brána (průjezd šířka 245 cm). Ze zádveří (šířka 289 cm, hloubka 371 cm) je možný přístup do interiéru kostela směrem vlevo i vpravo jednokřídlými dveřmi (šířka 110 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř zádveří.

Interiér:

Podlaha kostela je bez převýšení, interiér je vybaven pevnými lavicemi s dostatečným manipulačním prostorem mezi nimi.

Výtah:

Celý prostor interiéru kostela se nachází v přízemí.

WC:

V objektu není přístupná ani částečně přístupná toaleta.

Parkování:

Vyhrazené stání je umístěno v Jungmannově ulici u Jungmannova náměstí.

Poznámky:

Mapováno 3/2016.

Galerie:
Kostel Panny Marie Sněžné   Kostel Panny Marie Sněžné   Kostel Panny Marie Sněžné   Kostel Panny Marie Sněžné
Mapa