ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Bazilika sv. Jiří

Částečně přístupný
Kontakty

nám. U sv. Jiří
Praha 1

telefon +420 224372434
telefon +420 224372435

email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Přístup k bazilice je možný přes II. hradní nádvoří; z opačného směru, z Jiřské ulice, vede svažitá cesta s velkými nerovnostmi a schodiště. Náměstí U sv. Jiří má nerovný povrch z hrubé dlažby. Vstupní dveře vlevo jsou dvoukřídlé (šířka průchodu 157 cm) s prahem (výška 5 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř, otevření zajišťuje ostraha. Dvoukřídlé dveře vlevo nad schodištěm (+5 schodů) slouží pro běžné návštěvníky jako východ.

Vstupenky lze zakoupit v informačních střediscích Správy Pražského hradu. Informační středisko s pokladnou (pult výška 110 cm) na II. nádvoří je přístupné rampou (sklon 12 %, šířka 132 cm, délka 380 cm) s jednostranným madlem. Vstupní jednokřídlé dveře (šířka 100 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Interiér:

Přístupná je větší část trojlodní baziliky.  Na střední loď navazuje vyvýšený pravoúhlý chór s apsidou. Pod ním je situována trojlodní krypta, přístup je pouze zatočeným schodištěm (-14 schodů). Pro východ z budovy je třeba znovu využít vchod.

Výtah:

Celý prostor interiéru baziliky se nachází v přízemí.

WC:

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 170 cm, hloubka 172 cm) je součástí veřejných toalet na III. nádvoří Pražského hradu.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání je k dispozici na Hradčanském náměstí.

Poznámky:

Mapováno 4/2016

Galerie:
Bazilika sv. Jiří   Bazilika sv. Jiří   Bazilika sv. Jiří
Mapa