ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Císařská konírna

Částečně přístupný
Kontakty

Pražský hrad – II. nádvoří
Praha 1

telefon +420 224372423


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Císařská konírna se nachází na II. nádvoří Pražského hradu, které je nejlépe přístupné z Prašného mostu, chodník má povrch z mozaikové dlažby a pouze místy mírný sklon.

Za Severní branou vlevo se nachází vstup do Císařské konírny. Za dvoukřídlými kyvnými dveřmi (hlavní křídlo šířka 84 cm, vedlejší křídlo šířka 84 cm) je krátké schodiště (-3 schody).

Vedlejší vstup je nalevo od hlavního vchodu, přístup k němu je z nádvoří. Povrch přístupového chodníku tvoří hrubší dlažba se sklonem (6 %, délka 200 cm). Vstupní jednokřídlé dveře (šířka 110 cm) s prahem (výška 3-5 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Následuje malé zádveří (šířka průchodu 97 cm, hloubka 107 cm) a jednokřídlé dveře (šířka průchodu 97 cm), otevírají se směrem do zádveří. Vedlejší vstup není vyznačen ani opatřen zvonkovou signalizací.

Vstupenky lze zakoupit v informačních střediscích Správy Pražského hradu. Informační středisko s pokladnou (pult výška 110 cm) na II. nádvoří je přístupné rampou (sklon 12 %, šířka 132 cm, délka 380 cm) s jednostranným madlem. Vstupní jednokřídlé dveře (šířka 100 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Interiér:

Císařská konírna slouží jako výstavní sál pro krátkodobé výstavy nebo jako koncertní prostor. Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Průchody a dveře do ordinací jsou široké min. 80 cm.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Běžné hygienické zázemí je v suterénu (-18 schodů).

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 170 cm, hloubka 172 cm) je součástí veřejných toalet na III. nádvoří Pražského hradu.

Parkování:

Nejbližší vyhrazené parkovací stání je umístěno na Hradčanském náměstí.

Poznámky:

Mapováno 4/2016.

Galerie:
Císařská konírna   Císařská konírna   Císařská konírna   Císařská konírna   Císařská konírna   Císařská konírna
Mapa