ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Jízdárna Pražského hradu

Částečně přístupný
Kontakty

U Prašného mostu 53/7
Praha 1

telefon +420 224372434


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup je bariérový (+7 schodů), dvoukřídlé dveře (šířka 2x 119 cm) nad schodištěm se otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Obousměrná zvonková signalizace (výška 109 cm) je umístěna vpravo od vstupního schodiště na boční stěně před bránou do dvora.

Schodiště lze obejít jízdárenským dvorem přiléhajícím k pravé straně hlavní budovy. Za bránou do dvora (šířka 2x 176 cm) stoupá v délce 10 m široká vjezdová cesta v podélném sklonu (7–8 %). Její povrch tvoří hrubá dlažba ze žulových kostek. Samotná plocha dvora je už v rovině.

Vedlejší vstup vede ze dvora přímo do hlavních výstavních prostor. Před vchodem je rampa s proměnlivým sklonem (1. úsek: sklon 25 %, délka 76 cm; 2. úsek: sklon 10,7 %, délka 370 cm; 3. úsek: sklon 2,9 %, délka 200 cm; min. šířka 196 cm) bez madla a opatření proti sjetí vozíku. Prosklené dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 94 cm, vedlejší křídlo šířka 98 cm) s prahem (výška 4 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Vstupenky lze zakoupit v informačních střediscích Správy Pražského hradu. Informační středisko s pokladnou (pult výška 110 cm) na II. nádvoří je přístupné rampou (sklon 12 %, šířka 132 cm, délka 380 cm) s jednostranným madlem. Vstupní jednokřídlé dveře (šířka 100 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Interiér:

Manipulační prostor v hlavní expozici je dostatečný.

V suterénu s vnitřním přístupem pouze schodištěm (-19 schodů) je umístěné hygienické zázemí a šatna, k upravené toaletě je třeba využít přímý venkovní vstup z ulice U Prašného mostu. Nachází se vlevo od hlavního vchodu do budovy Jízdárny. Jednokřídlé dveře (šířka 103 cm) se otevírají směrem dovnitř. Za nimi je krátký průchod ke schodišti (+16 schodů), které ústí na terasu a do přilehlé kavárny. Pod schodištěm (v uliční úrovni) vpravo je vchod k hygienickému zázemí jednokřídlými dveřmi (šířka 125 cm), na které navazuje chodba ve sklonu (sklon 8,8 %; šířka 180 cm, délka 600 cm).

Další menší část výstavních prostor v 1. patře jsou dostupné pouze dřevěným schodištěm (+2, +26, +7 schodů), vstup je dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 63 cm), otevírají se směrem ven, dveře jsou trvale otevřeny.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Částečně přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 140 cm, hloubka 266 cm) má přístup vyřešený z ulice U Prašného mostu, vlevo od hlavního vstupu do budovy (viz Interiér). Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je zúžený (šířka 72 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 170 cm, hloubka 172 cm) je součástí veřejných toalet na III. nádvoří Pražského hradu.

Parkování:

Nejbližší vyhrazené parkovací stání je umístěno na Hradčanském náměstí.

Poznámky:

Mapování 5/2016.

Galerie:
Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu   Jízdárna Pražského hradu
Mapa