ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Galerie HMP – Dům fotografie

Částečně přístupný
Kontakty

Revoluční 1006/5
Praha 1

telefon +420 702283922


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup do galerie je bariérový (+23 schodů). Vedlejší vchod umožňující vhodnější přístup se nachází v pasáži, která propojuje ulici Revoluční a Benediktskou. Vstupní dveře vedlejšího vchodu jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 86 cm, vedlejší křídlo šířka 87 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. U vstupu je +1 schod (výška 8 cm, hloubka 98 cm). Převýšení není kompenzováno rampou. Zvonková signalizace (výška 138 cm) je umístěna vpravo u dveří nad schodem. Vstup vede do schodišťové chodby s výtahem.

Interiér:

Od výtahu v úrovni mezaninu vedou do vstupního prostoru galerie dvoukřídlé dveře (šířka 2x 76 cm). Pult pokladny je ve výšce 105 cm. Dveře do výstavních prostor jsou kyvné (šířka 2x 79 cm). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Průchody jsou široké min. 80 cm.

První patro galerie je přístupné po schodišti (+21 schodů) z výstavních prostor mezaninu nebo výtahem, od kterého vedou do expozice dvoje dvoukřídlé dveře (šířka 2x 70 cm a 2x 63 cm).

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 100 cm, hloubka 165 cm) spojuje přízemí až 4. patro, včetně mezaninu. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 101 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 106 cm.

WC:

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 78 cm; kabina šířka 168 cm, hloubka 141 cm) je součástí hygienického zázemí ve spodním patře galerie (mezaninu). Vstupní dveře na toalety tvoří otočný panel (průchod šířka 83 cm). Následuje prostorná předsíň (šířka 175 cm, hloubka 327 cm). Jednokřídlé dveře do kabiny WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 103 cm). Toaletní mísa a je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání je k dispozici v ulici Benediktská.

Poznámky:

Mapováno 7/2017.

Galerie:
Galerie HMP – Dům fotografie   Galerie HMP – Dům fotografie   Galerie HMP – Dům fotografie   Galerie HMP – Dům fotografie   Galerie HMP – Dům fotografie   Galerie HMP – Dům fotografie   Galerie HMP – Dům fotografie
Mapa