ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Galerie Středočeského kraje

Přístupný
Kontakty

Barborská 51/51
Kutná Hora

telefon +420 725377433


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Galerie sídlí v rozsáhlém barokním komplexu bývalé jezuitské koleje. Půdorys stavby ve tvaru písmene F definuje hlavní trakt a z něj vybíhající dvě křídla, severní a jižní.

Hlavní vstup do objektu z ulice Barborská je bariérový. Vedlejší upravený vstup se nachází na severní straně ve Smíškově ulici. Venkovní schodiště před vchodem lze obejít po krátkém chodníku vpravo, který má pouze mírný sklon (max. 3 %), ale hrubší povrch z kamenné dlažby. Tou je dlážděné i celé prostranství před vstupem.

Dvoukřídlé vstupní dveře (hlavní křídlo šířka 82 cm, vedlejší křídlo šířka 90 cm) se zvonkovou signalizací (výška 126 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Ze zádveří (šířka 195 cm, hloubka 236 cm) vedou do centrální chodby hlavního traktu prosklené dvoukřídlé dveře (šířka2x 93 cm).

Interiér:

Severní i jižní křídlo komplexu je ve všech podlažích napojeno na hlavní trakt úrovňově, bez převýšení. Z širokých centrálních chodeb, které se mají kromě komunikační funkce i funkci expoziční, vedou do místností – pokladny (pult výška 78 cm), šatny, dalších výstavních prostor, refektáře, barokní lékárny, kavárny, knihovny atd. – dveře s šířkou min. 80 cm.

Jednotlivá podlaží, s výjimkou podkroví ve 3. patře, kde se nachází pouze konferenční prostor, propojují dva osobní výtahy.

Z 1. patra z hlavní chodby jižního křídla (u kavárny Fatal) vede vstup na zahradu (dvoukřídlé dveře šířka 2x 63 cm). Po obou stranách krátkého venkovního schodiště (-4 schody), které sestupuje na nezpevněnou štěrkovou plochu s několika kavárenskými stolky, jsou dvě  parametrově shodné rampy (sklon 8,5 %, šířka 180 cm, délka 750 cm). Přístup do dalších částí členité zahrady je bariérový, horní venkovní areál lze ale navštívit alespoň odděleně, vstupem z ulice Kremnická.

V pokladně (v přízemí hlavního traktu) si lze vypůjčit mechanický vozík. Dětská herna v přízemí a upravená toaleta ve 2. patře jižního křídla jsou vybavené přebalovacím pultem.

Výtah:

Výtah v hlavním traktu u severního křídla (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 210 cm) spojuje přízemí až 2. patro. Manipulační prostor před výtahem je částečně omezený (šířka 113 cm) zapuštěním výtahových dveří do niky. Klec je vybavena madlem (výška 91 cm) a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je v dosahu ovládacího panelu. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 95 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 111 cm.

Výtah v jižním křídle (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 210 cm) také spojuje přízemí až 2. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 102 cm) a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je v dosahu ovládacího panelu. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 100 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 128 cm.

WC:

V objektu je celkem pět upravených toalet.

Přístupné kabiny se nacházejí v přízemí severního křídla (s prostornou předsíní) a v 1. a 2. patře jižního křídla (s přímým vstupem z hlavní chodby). Všechny tři kabiny (dveře šířka min. 84 cm; kabina šířka min. 196 cm, hloubka min. 200 cm) jsou samostatné a odemčené. Označené jednokřídlé dveře do WC se otevírají se mechanicky směrem ven. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka min. 118 cm). Toaletní mísa je vždy vybavena dvěma sklopnými madly.

Dvě částečně přístupné kabiny se pak nacházejí nad sebou v 1. a 2. patře severního křídla. Do prostorné předsíně hygienického zázemí vedou z hlavní chodby dvoukřídlé dveře se zúženým hlavním křídlem (hlavní křídlo šířka 70 cm, vedlejší křídlo šířka 50 cm). Rozměrově i dispozičně shodné kabiny (dveře šířka 84 cm; kabina šířka 155 cm, hloubka 176 cm) jsou samostatné a odemčené. Označené jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem ven. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 89 cm). Toaletní mísa je vždy vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací místo je k dispozici v ulici Smíškova cca 30 m od vedlejšího vstupu. Přístupový chodník s mírným sklonem (max. 6 %) je dlážděný mozaikovou dlažbou.

Poznámky:

Mapováno 5/2019.

Galerie:
Galerie Středočeského kraje   Galerie Středočeského kraje   Galerie Středočeského kraje   Galerie Středočeského kraje   Galerie Středočeského kraje   Galerie Středočeského kraje   Galerie Středočeského kraje
Mapa