ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Galerie Karolinum

Částečně přístupný
Kontakty

Ovocný trh 3-5
Praha 1

telefon +420 224491111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Karolinum je historickým sídlem Univerzity Karlovy. Galerie se nachází v přízemí a suterénu objektu.

Povrch přístupového chodníku z ulic Celetná a Rytířská tvoří rovná mozaiková dlažba. Za dvoukřídlou areálovou bránou (šířka 2x 200 cm) se nachází nádvoří s povrchem z rovné velkoformátové dlažby.

Dvoukřídlé dveře hlavního vstupu (hlavní křídlo šířka 97 cm, vedlejší křídlo šířka 101 cm) s +1 předsazeným schodem (výška 12 cm, hloubka 160 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Z prostorného zádveří (šířka 277 cm, hloubka 206 cm) vedou do vstupní haly s recepcí (pult výška 115 cm) dvoukřídlé dveře totožných parametrů jako vstupní, otevírají se mechanicky směrem do zádveří.

Vedlejší upravený vstup je k dispozici vlevo na nádvoří. Před dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 75 cm, vedlejší křídlo šířka 82 cm), které se otevírají se mechanicky směrem dovnitř, je jednoramenná rampa (sklon 13,5 %, šířka 400 cm, délka 136 cm). Vlevo v rohu u dveří je zvonková signalizace (výška 91 cm) na vrátnici.

Vstup vede do průjezdu, na jehož pravé straně je přístup k šatně (pult výška 89 cm), vlevo je pak vchod (dveře šířka 95 cm) do přízemních prostor galerie.

Interiér:

Výstavní prostory v přízemí jsou přístupné, nacházejí se v křížové chodbě umístěné z velké části podél nádvoří, přístup do expozice vede po klesající jednoramenné rampě (sklon 13 %, šířka 170 cm, délka 250 cm), jejíž povrch tvoří koberec. Do prostor Císařského sálu (dveře šířka 2x70 cm) je přístup přes +2 schody, k dispozici jsou ližiny, které zajistí personál.

Část výstavních prostor v suterénu je přístupná pouze točitým schodištěm, uvnitř prohlídkového podzemního okruhu jsou další překážky v podobě dvou, tří, i čtyř vyrovnávacích schodů.

Výtah:

Hlavní prostory galerie se nacházejí v přízemí. Výtah do suterénu není k dispozici.

WC:

Přístupná kabina (dveře šířka 91; kabina šířka 180 cm, hloubka 160 cm) se nachází v přízemí přilehlé budovy Rektorátu. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 100 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a krátkým pevným madlem (délka 56 cm).

K toaletě vede z hlavní vstupní haly Karolina chodba oddělená dvoukřídlými dveřmi se zúženou šířkou hlavního křídla (šířka 2x 63 cm). Toaleta může být uzamčená, klíč je pak k dispozici v recepci vstupní haly.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání je v Rytířské ulici na rohu s Havířskou.

Poznámky:

Mapováno 3/2016.

Galerie:
Galerie Karolinum   Galerie Karolinum   Galerie Karolinum   Galerie Karolinum   Galerie Karolinum
Mapa