ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Galerie Rudolfinum

Částečně přístupný
Kontakty

Alšovo nábřeží 79/12
Praha 1

telefon +420 227059205


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Vstup do Galerie Rudolfinum se nachází na levé straně budovy.

Vedlejší vchod umožňující bezbariérový přístup je bočním vstupem z pravé strany budovy (z ulice 17. listopadu) přes pokladnu (pult výška 90 cm). Zvonková signalizace (výška 134 cm, odsazení od rohu 15 cm) je umístěna vpravo u dveří. Dveře vedlejšího vstupu jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 75 cm, vedlejší křídlo šířka 77 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Přístup do budovy je možný rovněž ze vstupního podlaží podzemních garáží, směr přístupu je vyznačený. Suterén až 1. patro spojuje renovovaný výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 118 cm, hloubka 138 cm), využití výtahu zajišťuje personál.

Interiér:

V 1. patře se nacházejí v chodbě napravo od výtahu přístupné toalety a vstup do parteru Dvořákovy síně z pravé strany (dveře šířka 2x 74 cm). Vlevo je šatna (pult výška 93 cm) a dále foyer s barovými stolky (výška 122 cm) a bufetem (dveře šířka 2x 102 cm, pult výška 105 cm) a vstup do parteru Dvořákovy síně z levé strany (dveře šířka 2x 74 cm). Ve Dvořákově síni jsou čtyři vyhrazená místa vedle 1. řady, dvě zprava a dvě zleva.

Chodba z foyer vede do předsálí Sukovy síně (dveře šířka 2x 74 cm). V Sukově síni možnost umístění vozíku po stranách 1. řady.

Výtah:

Výtah u galerie byl v době mapování (duben 2016) v rekonstrukci. Náhradní opatření přístupu je provozním výtahem (dveře šířka 280 cm; klec šířka 280 cm, hloubka 142 cm) pouze s doprovodem personálu, výtah spojuje suterén, přízemí, pódium, 2. patro (emporu) a balkón, nevede tedy do úrovně sálů v 1. patře.

WC:

V 1. patře v chodbě na pravé straně parteru Dvořákovy síně jsou umístěny přístupné toalety uvnitř oddělení WC ženy a WC muži. Přístup na obě oddělení je složitější, vede přes předsíň (dveře šířka 100 cm; 1. část šířka 254 cm, hloubka 147 cm; průchod šířka 90 cm; 2. část šířka na WC ženy 120 cm a na WC muži šířka 180 cm, hloubka 262 cm), vstupní dveře se otevírají směrem ven. Obě přístupné toalety (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 168 cm, hloubka 254 cm) jsou řešeny zrcadlově v oddělení WC ženy/muži. Prostor pro umístění vozíku je v dispozici umístěn diagonálně od vstupních dveří.  Přístup k míse WC na oddělení ženy je zprava, na oddělení muži zleva (šířka 103 cm). Mísa WC je opatřena pevným a sklopným madlem. 

V 1. patře ve dvoraně galerie je k dispozici částečně přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 250 cm, hloubka 139 cm) s předsíní (dveře šířka 85 cm; šířka 161 cm, hloubka 173 cm). Průjezd do kabiny je zúžen madlem na dveřích (průjezd šířka 85 cm). Mísa WC je umístěna na soklu (výška 11 cm, šířka 32 cm, hloubka 66 cm), sokl neomezuje přístup řešený z pohledu od vstupních dveří zleva (šířka 142 cm). Mísa WC je opatřena sklopnými madly. Toaleta se obvykle uzamyká, klíč je k dispozici u ostrahy. Překážku v přístupu může tvořit úklidový stroj umístěný dlouhodobě u WC. Toaleta slouží pro návštěvníky  galerie i Sukovy síně. Z galerie je přístup spojovací chodbou dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x70 cm).

Parkování:

K dispozici jsou dvě vyhrazená stání v podzemních garážích s vyznačeným přístupem spojovací chodbou přímo k výtahu do Rudolfina, při vjezdu je třeba nahlásit obsluze návštěvu Rudolfina.

Dvě vyhrazená parkovací stání jsou umístěna na povrchu na parkovišti vpravo od hlavního vstupu.

Poznámky:

Mapování 4/2016.

Galerie:
Galerie Rudolfinum   Galerie Rudolfinum   Galerie Rudolfinum   Galerie Rudolfinum   Galerie Rudolfinum   Galerie Rudolfinum
Mapa