ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům U Zlatého prstenu

Částečně přístupný
Kontakty

Týnská 630/6
Praha 1

telefon +420 224827022
telefon +420 224827024

email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Před vstupem do objektu se nachází hrubá dlažba z velkých kostek. Hlavní vstupní dveře (šířka 100 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř haly galerie. Vpravo u vstupu je umístěn neoznačený zvonek (výška 124 cm).

Interiér:

Po levé straně je k dispozici pokladna s pultem (výška 115 cm), může být přemístěna podle potřeby dané expozice.  Část výstavních prostor se nachází v přízemí za pokladnou, vede k nim svažitá chodba (sklon 10 %, šířka 121 cm, délka 207 cm). Všechna podlaží jsou přístupná výtahem umístěným v konci hlavní haly vlevo, podlaha směrem k výtahu má v jedné části mírný sklon (6 %). Další část výstavních prostor je přístupná z venkovního dvora. Vstup do dvora je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 70 cm, vedlejší křídlo šířka 65 cm) a dalšími dveřmi o stejných parametrech. Ze dvora je také přístupná kavárna přes dvoukřídlé dveře, opět o stejných parametrech.

Suterén

Všechny průchody jsou zde širší než 80 cm, jednotlivá převýšení ve dveřích jsou řešena krátkými kovovými nájezdy (sklon 12-16 %). Převýšení zadní části výstavních prostor je kompenzováno pevnou přímou rampou (sklon 8,8 %, šířka 114 cm, délka 300 cm). Součástí suterénu je šatna s pultem (výška 89 cm, 110 cm) a upravená toaleta, která je vzhledem k nedostatečným rozměrům hodnocena jako nepřístupná.

1. patro

Část výstavních prostor je přístupná přes dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 59 cm, vedlejší křídlo šířka 64 cm), které jsou během otevírací doby trvale otevřené. Jednotlivá převýšení ve dveřích jsou řešena krátkými nájezdy (sklon 7–16 %), max. délka 120 cm).

2. patro

Ve druhém patře pokračuje expozice, část prostor je přístupná pouze zúženým průjezdem (šířka 77 cm. Toto zúžení je možné obejít přes balkón přístupný jednokřídlými dveřmi (šířka 84 cm), otevírají se směrem dovnitř.  Jednotlivá převýšení ve dveřích jsou řešena krátkými nájezdy (sklon 8–14 %). Je zde k dispozici čítárna se stoly (podjezd výška 66 cm), přístupná krátkou rampou (sklon 8 %, šířka 139 cm, délka 125 cm).

3. patro

Všechny průjezdy jsou širší než 80 cm, jednotlivá převýšení ve dveřích jsou řešena krátkými kovovými nájezdy (sklon 10–11 %, šířka min. 120 cm, délka min. 30 cm).

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 110 cm; klec šířka 157 cm, hloubka 140 cm) spojuje suterén až 3. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena madlem (výška 90 cm) a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 109 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 120 cm.

WC:

V suterénu jsou k dispozici dvě upravené – obdobně vybavené – toalety, z důvodu nedostatečných rozměrů jsou hodnoceny jako nepřístupné. Prostornější toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 125 – 133 cm, hloubka 147 cm) má přístup přes předsíň (dveře šířka 90 cm; místnost šířka 213 cm, hloubka 87 cm) a přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava (šířka 70 cm). Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly. Kabina se uzamyká, klíč k dispozici u personálu v šatně.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 3/2016.

Galerie:
Dům U Zlatého prstenu   Dům U Zlatého prstenu   Dům U Zlatého prstenu   Dům U Zlatého prstenu   Dům U Zlatého prstenu
Mapa