ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Jihočeské divadlo

Přístupný
Kontakty

Dr. Stejskala 424/19
České Budějovice

telefon +420 386711222


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup a pokladna jsou umístěny v loubí s přístupem z ulice volným průchodem (šířka 130 cm) s kamenným prahem (výška 2 cm). Přístup do místnosti s pokladnou z loubí je jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm). Pult pokladny je ve výšce 76 cm. Hlavní vstup do divadla je bariérový (pouze schodiště do patra k sálu). Vedlejší vstup se nachází cca 15 m vlevo od hlavního vstupu. Vstup slouží zároveň jako přístup do divadelní kavárny, u které je výtah propojující jednotlivá patra divadla. Jednokřídlé dveře (šířka 90 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. K dispozici je zvonková signalizace (výška 145 cm).

Interiér:

Za vedlejším vstupem je divadelní kavárna vybavená stoly s možností podjezdu (výška 72 cm). Od kavárny vede k výtahu šikmá část chodby (sklon 12 %, délka cca 3 m). Hlavní sál a upravená toaleta se nachází v prvním patře. Mezi výtahem a vstupem do sálu je převýšení (-1 schod), které překonává krátká rampa (sklon 8,5 %, šířka 147 cm, délka 121 cm). Do sálu vedou dvoukřídlé dveře (průchod 120 cm), v době uvádění do sálu jsou otevřena obě křídla. Dvě vyhrazená místa pro diváky na vozíku se nachází přímo za vstupními dveřmi. Přístup do sálu malé scény ve druhém patře je přímo od výtahu dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 90 cm, vedlejší křídlo šířka 50 cm). Hlediště je stupňovité, prostory pro diváky na vozíku jsou v přední volné řadě.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 120 cm, hloubka 210 cm) spojuje přízemí s úrovní hlavního sálu a studiové scény. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 102 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 117 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 227 cm, hloubka 218 cm) je samostatná a nachází se v prvním patře u hlavního sálu. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 90 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

Tři vyhrazená parkovací stání se nachází cca 100 m od vstupu v ulici Jirsíkova.

Poznámky:

Mapováno 10/2017

Galerie:
Jihočeské divadlo   Jihočeské divadlo   Jihočeské divadlo   Jihočeské divadlo
Mapa