ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dejvické divadlo

Částečně přístupný
Kontakty

Zelená 1084/15
Praha 6

telefon +420 233339108


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Dejvické divadlo se nachází v přízemí, sníženém přízemí a suterénu bytového domu. Povrch přístupového chodníku tvoří zámková dlažba s mírným podélným sklonem (do 5 %).

Jednokřídlé dveře hlavního vstupu do divadla (šířka 120 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 128 cm) je umístěna vlevo u dveří. Vchod vede přímo do horního foyeru (uliční úroveň) s pokladnou (pult výška 90 cm) a šatnou (pult výška 90 cm). Další prostory divadla jsou přístupné po schodišti (-14 schodů).

Vlevo od hlavního vstupu se nachází divadelní kavárna s vlastním vchodem. Na dvoukřídlé dveře (šířka 2x 80 cm) navazuje krátké schodiště (-3 schody).

Přístup do hlediště v úrovni sníženého přízemí je možný vedlejším upraveným vchodem přes domovní dvůr. Neoznačený vstup (brána šířka 2x 127 cm) se nachází v ulici Zelená, blíže ke křížení s ulicí Jugoslávských partyzánů. Ve dvoře po pravé straně je u schodiště (-7 schodů) do sníženého přízemí umístěná svislá zdvihací plošina (nosnost 630 kg; přepravní plocha šířka 90 cm, hloubka 127 cm), kterou lze využít pouze za asistence zaměstnance divadla.

Interiér:

Dvoukřídlé dveře provozního vchodu v úrovni sníženého přízemí (hlavní křídlo šířka 85 cm, vedlejší křídlo šířka 37 cm) vedou do technické chodby k upravené toaletě a dále do spodní části sálu. Stupňovitě řešené hlediště má 11 řad, nejnižší 1. a 2. řada jsou v jedné výškové úrovni s úrovní bezbariérového přístupu. Místa vyhrazená pro diváky na vozíku se upravují vyjmutím běžných sedaček. (Pozn. Rezervaci představení s možností využití vedlejšího vchodu pro osoby se sníženou schopností pohybu je třeba hlásit vždy předem, aby prostor pro vozík nebyl obsazen jako běžné divácké místo.).

Balkony mají přístup pouze po schodišti, na balkon vlevo vede ze sálu zatočené schodiště (+13 schodů), na balkon vpravo přímé schodiště (+12 schodů). V nepřístupném suterénu je umístěn bar a běžné WC (šířka dveří 60 cm).

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Dveře a další průchody jsou široké min. 80 cm.

Výtah:

Výtah není k dispozici, přístup do sníženého přízemí je řešen svislou zdvihací plošinou (viz Vstup).

WC:

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 91 cm; kabina šířka 131-140 cm, hloubka 231 cm) je samostatná a nachází se ve sníženém přízemí přístupném svislou zdvihací plošinou. Neoznačené jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je zúžený (šířka 72 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Jedno vyhrazené parkovací stání je k dispozici u křížení ulic Zelená a Stavitelská. Přilehlý přechod má snížené obrubníky.

Poznámky:

Mapováno 10/2018

Galerie:
Dejvické divadlo   Dejvické divadlo   Dejvické divadlo   Dejvické divadlo   Dejvické divadlo
Mapa