ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Hudební divadlo Karlín

Přístupný
Kontakty

Křižíkova 283/10
Praha 8

telefon +420 221868666


Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komunikaci před objektem tvoří mozaiková dlažba. Hlavní vstup do divadla je bariérový (+2 schody). Dvoukřídlé dveře (šířka 2x 88 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Vedlejší upravený vstup se nachází vlevo ve vzdálenosti cca 10 m od hlavního. Před vchodem jsou +2 schody, kompenzované přímou rampou (sklon 12 %, šířka 125 cm, délka 208 cm) s oboustranným madlem (výška 94 cm).

Jednokřídlé vstupní dveře vedlejšího vstupu (šířka 100 cm) se zvonkovou signalizací (výška 111 cm) se  otevírají mechanicky směrem ven. V prostorném zádveří se nachází pokladna (pult výška 92 cm).

Dále do foyeru vedou jednokřídlé dveře (šířka 106 cm), které se otevírají mechanicky směrem do zádveří.

Interiér:

Převýšení u vstupu do foyeru řeší přímá rampou (sklon 12,5 %, šířka 154 cm, délka 150 cm) bez madla.

Součástí foyeru je částečně přístupná toaleta, šatna (pult výška 89 cm), kavárna vybavená barovými stoly a barový pult (výška 122 cm). Do sálu vedou dvoukřídlé dveře (šířka 2x 95 cm). Dvakrát dvě vyhrazená místa (šířka 200 cm, hloubka 150 cm) se nachází po stranách 10. řady sedadel hlediště v přízemí. Místa jsou na obou stranách umístěna vedle sebe, viditelnost na krajích je značně omezená sloupem.

Ve 2. patře se nachází Malá scéna, přízemí a 2. patro propojuje osobní výtah. Od výtahu vedou k sálu dvoje dvoukřídlé dveře (průchod šířka 140 cm), které mají v době představení otevřená obě křídla. Před sálem je krátká chodba ve sklonu (sklon 6,5 %). Vyhrazená místa v hledišti Malé scény jsou v první řadě, vznikají odejmutím dvou dvojsedaček (šířka 2 x 148 cm, hloubka 125 cm).

Balkón ani lóže divadla nejsou bezbariérově přístupné.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; kabina šířka 100 cm, hloubka 210 cm) spojuje suterén, přízemí, 1. a 2. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena madlem na boční stěně. Sklopné sedátko je začalouněné, zrcadlo v kabině chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 102 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 120 cm.

WC:

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 199 cm, hloubka 150 cm) se nachází ve foyeru divadla. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 122 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly, která jsou kotvená na sloupcích vedle mísy, částečně brání přístupu k míse z boku.

Parkování:

U objektu jsou 3 vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu, u kterých chybí nájezd na chodník.

Poznámky:

Mapováno 2/2022.

Galerie:
Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín   Hudební divadlo Karlín
Mapa