ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kino Světozor

Nepřístupný
Kontakty

Vodičkova 41
Praha 1

telefon +420 224946824


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Kino Světozor je přístupné z pasáže Světozor, která spojuje ulici Vodičkova s Františkánskými zahradami. Přístup z ulice Vodičkova je možný rampou (šířka cca 600 cm, délka 1700 cm, sklon 5,3 %) bez zábradlí s hladkým povrchem. Z druhého směru od Františkánských zahrad je nutno překonat 6 schodů.

Vlevo za rampou v pasáži je hlavní vchod do kina Světozor. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (šířka hlavního křídla 87 cm, šířka obou křídel 179 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Zvonek u dveří chybí. Za vstupními dveřmi je schodiště (- 32 schodů) s mezipodestou do -1. patra. 

Na druhé straně od hlavního vstupu se nachází vedlejší vchod, který vede k pokladnám. Vstupní dveře jsou rovněž dvoukřídlé (šířka hlavního křídla 87 cm, šířka obou křídel 179 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Zvonek u dveří chybí. 

Interiér:

Součástí kina jsou dva sály (Malý sál a Velký sál) s barem. Oba sály jsou umístěny v -1. patře.

V Malém sále se nenachází žádné vyhrazené místo pro vozíčkáře a prostor uvnitř kinosálu je stísněný. Do sálu vedou dvoukřídlé dveře (šířka hlavního křídla 73 cm, šířka obou křídel 145 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven. Dveře ústí do spodní části sálu, do jednotlivých řad vedou schody (výška schodu 10 cm).

Ve Velkém sále se rovněž nenachází žádné vyhrazené místo pro osoby na vozíku. Případný prostor je před první řadou nebo vedle ní. Úhel při pohledu na plátno však není dobrý. Do sálu vedou dvoukřídlé dveře (šířka hlavního křídla 70cm, šířka obou křídel 68 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven. o celkové šířce 1380 mm, bez prahu. Tyto dveře jsou při vpouštění lidí do hlediště zcela otevřené. Uličku s přístupy do jednotlivých řad sedaček tvoří rampa (šířka 140 cm, délka 1100 cm, sklon 5 - 16%).

Výtah:

Pro překonání schodiště je v kině k dispozici schodolez. Výtah v budově není.

WC:

Bezbariérové WC se v objektu nenachází.

Parkování:

U objektu není vyhrazené parkovací stání.

Mapa