ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Hrad Houska

Nepřístupný
Kontakty

Blatce 1
Blatce – Houska

telefon +420 728351101


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístupová cesta k hradu a prostory vnějšího nádvoří jsou tvořeny převážně štěrkovým povrchem v kombinaci s hrubým kamenivem. Vnější nádvoří je přístupné trvale otevřenou bránou s kamenným prahem (výška 5 – 7 cm). Na vnějším nádvoří se nachází kiosek s občerstvením, vybavený dřevěnými stoly s pevnými lavicemi a pokladna přístupná přes +4 schody. K dispozici je pouze běžné WC.

Z vnějšího nádvoří jsou přístupné doplňkové expozice „Pohyblivé dřevěné peklo“ s přístupem přes volný průchod se závěsem (šířka 96 cm). Pult pokladny je ve výšce 104 cm. Povrch podlahy tvoří cementový potěr, všechny průchody jsou širší než 80 cm, manipulační prostor je dostatečný. Jednotlivé expozice jsou ve výšce 110 cm.

Komunikace před hlavní branou do vnitřního nádvoří je v podélném sklonu (až 8 %) a je tvořena hrubým kamenivem. Dvoukřídlá brána (šířka 2x 100 cm) se otevírá mechanicky směrem do vnitřního nádvoří. Povrch nádvoří je tvořen velkoformátovou dlažbou s velkými spárami (šířka 3 – 5 cm).

Interiér:

Na úrovni vnitřního nádvoří se nachází vstup do kaple, do pekla a do expozic v prvním a druhém patře objektu.

Kaple na nádvoří je přístupná přes -2 schody a jednokřídlé dveře (šířka 110 cm) s prahem (výška 5 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Hlavní expozice se nachází v 1. a 2. patře. Z vnitřního nádvoří je přístupná přes jednokřídlé dveře (šířka 84 cm) s jedním schodem a dále přes točité schodiště na ochoz prvního patra.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

K dispozici je pouze běžné WC.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici. Po domluvě je možné parkovat před bránou do vnějšího nádvoří.

Poznámky:

Mapováno 7/2015

Galerie:
Hrad Houska   Hrad Houska   Hrad Houska   Hrad Houska   Hrad Houska
Mapa