ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Lanová dráha na Petřín

Nepřístupný
Kontakty
Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Pozemní lanová dráha zajišťuje přepravu osob z malostranského Újezdu na vrch Petřín.  Lanovka je součástí systému městské hromadné dopravy.

Lanová dráha na Petřín je zcela bariérová. Přístupová cesta ke spodní stanici stoupá ve výrazném sklonu (až 17 %), místně v kombinaci se sklonem příčným (až 15 %).  Povrch tvoří hrubá dlažba, která před vstupem přechází v dlažbu mozaikovou. Vstupní dveře spodní stanice jsou dvoukřídlé (šířka 2x 72 cm) a otevírají se směrem dovnitř.

Z vestibulu vede k nástupišti schodiště (-12 schodů). Sklon nástupiště je řešen stoupajícím schodištěm s širokými stupnicemi, ze kterého se vstupuje do vozu.

Výstup v mezistanici Nebozízek je opět pouze po schodišti (-15, +21, +8, +8, +7, +12).

V horní stanici Petřín kromě schodiště při nástupišti další schody do vestibulu nejsou. Z vestibulu do sadu vedou dvoje dvoukřídlé dveře (šířka 2x 76 cm, 2x 84 cm). Povrch cest kolem horní stanice je asfaltový s prasklinami. V druhém směru, k nástupu do lanovky vedou rovněž dvoukřídlé dveře (2x 84 cm) se zvonkovou signalizací (výška 154 cm).

Interiér:

Přeprava je zajištěna kyvadlovým systém dvou vozů. Vůz je rozdělen do pěti oddělení s vlastními vstupy (šířka 80 cm) z nástupiště. V čelních kabinách je stanoviště obsluhy.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Toalety v horní stanici lanovky jsou pouze běžné, částečně přístupná kabina je k dispozici až v suterénu Petřínské rozhledny.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 5/2016.

Galerie:
Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín   Lanová dráha na Petřín
Mapa