ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Cihelná brána

Částečně přístupný
Kontakty

Vyšehrad - ul. V Pevnosti
Praha 2

telefon +420 241410348


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Cihelná brána, zvaná také Nová, se nachází na konci ulice V Pevnosti. V interiéru je stálá expozice  Vyšehrad v dějinách pražského opevnění.

Přístupový chodník s mozaikovou dlažbou směrem od rotundy sv. Martina k Cihelné bráně klesá (sklon až 10 %). Trasa z opačného směru, z ulice Vratislavova, naopak ve stejném sklonu stoupá. Chodník má povrch z mozaikové dlažby, sloupy veřejného osvětlení na několika místech způsobují zúžení průchodu (šířka min. 85 cm). V blízkosti brány je chodník navíc přerušený nájezdem s hrubou dlažbou a příčným sklonem (až 8 %). Nerovný povrch je i v průjezdu Cihelné brány.

Vchod do malé expozice a k pokladně (pult výška 112 cm) je v průjezdu brány. Průjezd je v mírném sklonu (do 6 %), povrch tvoří kombinace různých typů dlažeb. Vstupní dveře jsou jednokřídlé (šířka 114 cm) a otevírají se směrem dovnitř. Ve dveřích je +1 schod (výška 6 -12 cm). Zvonková signalizace u dveří chybí.

Interiér:

Expozice je umístěná v sále s dřevěnými lavicemi.

Výtah:

Prostory jsou v úrovni vstupu.

WC:

Hygienické zázemí není k dispozici.

Parkování:

Nejbližší vyhrazené stání je před budovou Jedličkova ústavu (mezi Leopoldovou a Táborskou bránou) na malém parkovišti.

Poznámky:

Mapováno 5/2016

Galerie:
Cihelná brána   Cihelná brána   Cihelná brána   Cihelná brána
Mapa