ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kasematy

Částečně přístupný
Kontakty

Vyšehrad
Praha 2

telefon +420 241410348


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Kasematy jsou chodby v pevnostních valech, které se nacházejí po obou stranách Cihelné brány. Pravá část chodeb ústí do podzemního sálu zvaného Gorlice.

Přístupový chodník s mozaikovou dlažbou směrem od rotundy sv. Martina k Cihelné bráně klesá (sklon až 10 %). Trasa z opačného směru, z ulice Vratislavova, naopak ve stejném sklonu stoupá. Chodník má povrch z mozaikové dlažby, sloupy veřejného osvětlení na několika místech způsobují zúžení průchodu (šířka min. 85 cm). V blízkosti brány je chodník navíc přerušený nájezdem s hrubou dlažbou a příčným sklonem (až 8 %). Nerovný povrch je i v průjezdu Cihelné brány, kde se nachází vstup do kasemat. Vstupní dveře jsou jednokřídlé (šířka 114 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Ve dveřích je vysoký kamenný práh (výška 6 - 12 cm). Zvonková signalizace u dveří chybí.

Vchod do místnosti s pokladnou (pult výška 112 cm) a malou expozicí je také v průjezdu brány, vedle vstupu do kasemat. Vstupní dveře jsou jednokřídlé (šířka 114 cm) a otevírají se směrem dovnitř. Ve dveřích je +1 schod (výška 6 -12 cm). Zvonková signalizace u dveří chybí.

Interiér:

Povrch chodeb (šířka cca 150 cm) tvoří udusaná hlína. Místy se vyskytují malé výmoly a klesání či stoupání (sklon max. 8 %). U vstupu do sálu Gorlice na konci trasy je krátké schodiště (+3 schody). Povrch podlahy sálu i velké podesty pod schody tvoří cihlové dlaždice. Přímý východ z Gorlice je pouze po dlouhém schodišti a nevyužívá se, návštěvníci se vracejí stejnou trasou zpět.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Hygienické zázemí není k dispozici.

Parkování:

Nejbližší vyhrazené stání je před budovou Jedličkova ústavu (mezi Leopoldovou a Táborskou bránou) na malém parkovišti.

Poznámky:

Mapováno 5/2016

Galerie:
Kasematy   Kasematy   Kasematy   Kasematy   Kasematy   Kasematy   Kasematy   Kasematy
Mapa