ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Klášter Hejnice - Galerie a kulturní centrum

Částečně přístupný
Kontakty

Klášterní 1
Hejnice

telefon +420 482360211


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komunikace před objektem je v mírném podélném sklonu (2 - 3 %). Vstup do objektu tvoří dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 71 cm, vedlejší křídlo šířka 76 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 145 cm) je u vstupu vpravo. Za dveřmi klesá krátký nájezd (sklon 9,5 %) do vstupní haly s recepcí.

Interiér:

PŘÍZEMÍ

Ve vstupní hale vlevo je umístěná recepce (pult výška 99 cm). Ze vstupní haly vpravo je přístupná galerie dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 87 cm). Manipulační prostor v galerii je dostatečný, všechny průchody jsou širší než 80 cm. Od recepce dále do prostor centra vedou dvoukřídlé dveře (šířka 2x 72 cm) na křížovou chodbu s atriem. V přízemí se nachází knihovna s jednokřídlými dveřmi (šířka 103 cm) vybavená stoly s podjezdem (výška 63 cm) a PC pracovištěm (podjezd výška 68 cm). Společenská aula je přístupná jednokřídlými dveřmi (šířka 103 cm) a vybavená stoly s podjezdem (výška 63 cm). Venkovní atrium je přístupné dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 86 cm) přes – 1 schod, který kompenzuje krátký nájezd (sklon 36 %).

1. - 2. PATRO

První a druhé patro spojuje s přízemím osobní výtah minimálních rozměrů. Všechny pokoje pro ubytování hostů jsou bez úprav pro návštěvníky s omezenou schopností pohybu. Součástí prvního patra je upravená koupelna s toaletou, přístupná přímo z chodby a Františkánská kaple s přístupem přes přímou rampu (sklon 11 %, šířka 150 cm, délka 680 cm) opatřenou oboustranným madlem (výška 99 cm). Ve druhém patře je kromě ubytování malá aula s přístupem přes jednokřídlé dveře (šířka 90 cm).

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 81 cm; klec šířka 90 cm, hloubka 119 cm) spojuje suterén až 2. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 99 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 118 cm.

WC:

Upravená, přesto nepřístupná toaleta vzhledem ke směru otevírání dveří (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 193 cm, hloubka 342 cm) je samostatná a nachází se v prvním patře. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 134 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem. Pevné madlo na straně u zdi je šikmé.

Parkování:

K dispozici jsou 2 vyhrazená parkovací stání, umístěná na parkovišti cca 50 m od vstupu do objektu.

Poznámky:

Mapováno 8/2015

Galerie:
Klášter Hejnice - Galerie a kulturní centrum   Klášter Hejnice - Galerie a kulturní centrum   Klášter Hejnice - Galerie a kulturní centrum   Klášter Hejnice - Galerie a kulturní centrum   Klášter Hejnice - Galerie a kulturní centrum
Mapa