ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kulturní dům Barikádníků

Nepřístupný
Kontakty

Saratovská 20
Praha 10 – Strašnice

telefon +420 274770789


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístup k budově je chodníkem převážně bez upravených nájezdů.  

Kulturní dům Barikádníků (lidově zvaný Barča) je legendární kulturní zařízení postavené v letech 1945–6 svépomocí účastníků pražského povstání z Prahy 10. Budova si stále ponechává vzhled provizorní stavby.

Vstupní dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 71 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm) s prahem (výška 5 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Před vstupem je rovná plocha (šířka 220 cm, hloubka 165 cm) s nástupní hranou (výška 3 cm). U vchodu vlevo je umístěna zvonková signalizace (výška 161 cm, odsazení od rohu 35 cm).  

Přilehlá restaurace má vstup vlevo od vstupu do kulturního domu, vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 76 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm), otevírají se směrem ven, před vchodem je malá rovná plocha (šířka 160 cm, hloubka 35 cm), dveře mají vysoký práh (výška 8 cm) a z vnitřní strany -1 schod. Předzahrádka je umístěná v rovině chodníku nebo nad +1 schodem.

Interiér:

Přístup do interiéru je chodbou přes -2 schody kompenzované mobilní dřevěnou rampou (sklon 18,5 %, šířka 103 cm, délka 175 cm). Vlevo pod schody vede odbočka k šatně s pultem (výška 90 cm), dále ke kanceláři (provoz, předprodej) a k běžnému WC, rovně je přístup do sálu.

Kancelář má vstup jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm) s -1 schodem ve vstupu, dveře se otevírají směrem ven, vlevo je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 149 cm).

Do sálu vedou dvoukřídlé dveře (šířka 2x 71 cm), otevírají se směrem ven. Podlaha sálu je rovná (slouží jako taneční parket), vybavení nábytkem je mobilní a umožňuje umístění vozíků podle potřeby a druhu akce. K dispozici je bar s pultem (výška 120 cm),.

Pódium je zvýšené (+8 schodů), k dispozici je strmá rampa (sklon 35 %, šířka 110 cm, délka 314 cm).

S kulturním domem je vnitřní komunikací propojená restaurace, přístup je pouze zúženým průchodem (šířka 60 cm) a přes -2 schody a slouží v případě zajišťování občerstvení pro akce v sále.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Upravená toaleta je umístěna v místnosti označené jako technická místnost. Vstupní jednokřídlé dveře (šířka 80 cm) se otevírají směrem do krátké chodbičky (šířka 82 cm, hloubka 67 cm), dále se pak směrem vpravo otevírá prostor kabiny (šířka 133 cm, hloubka 216 cm). Přístup k míse WC z pohledu od vstupních dveří je zprava (šířka 69 cm). WC mísa je vybavena sklopnými madly.  Madlo na dveřích a u umyvadla chybí. Toaleta je uzamčená, klíč je k dispozici na vyžádání v kanceláři.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání u budovy není k dispozici.

Galerie:
Kulturní dům Barikádníků   Kulturní dům Barikádníků   Kulturní dům Barikádníků
Mapa