ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dačického dům

Částečně přístupný
Kontakty

Komenského náměstí 41/23
Kutná Hora

telefon +420 732477426


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Vzdělávací a prezentační centrum sídlí ve čtyřpodlažním rekonstruovaném historickém objektu. 

Prostranství před vstupem má povrch z hrubé kamenné dlažby. Jednokřídlé vstupní dveře (šířka 86 cm) bez zvonkové signalizace se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Interiér:

Ze vstupní haly s recepcí (pult výška 115 cm) vede chodba k výtahu a do přízemních prostor objektu, kde se nachází Biskupská kaple. Po levé straně kaple je přístup po soustavě schodišť k expozicím v suterénních podlažích.

Přízemí je s dalšími nadzemními podlažími propojeno osobním výtahem.

V 1. patře se nachází konferenční sál, ve kterém se příležitostně konají koncerty, expoziční prostory a upravená toaleta. V 2. patře je umístěna učebna, dětská herna se zúženým vstupem (dveře šířka 75 cm) a další upravená toaleta.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 89 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 140 cm) spojuje přízemí až 2. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 92 cm) a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je v dosahu ovládacího panelu. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 96 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 105 cm.

WC:

V objektu jsou dvě upravené toalety.

Přístupná samostatná kabina (dveře šířka 88 cm; kabina šířka 221 cm, hloubka 165 cm) se nachází v 1. patře. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse, kotvené na pravé boční stěně, je z pohledu od vstupu do kabiny zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 105 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem. Obě madla mají nedostatečnou délku (délka  55 cm).

V 2. patře se nachází částečně přístupná kabina (dveře šířka 77 cm; kabina šířka 159 cm, hloubka 157 cm) s předsíní (dveře šířka 78 cm; předsíň šířka 221 cm, hloubka 167 cm). Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse je z pohledu od vstupu do kabiny zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 81 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem. Obě madla mají opět nedostatečnou délku (délka  55 cm).

Parkování:

Vyhrazené parkovací místo není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 6/2019.

Galerie:
Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům   Dačického dům
Mapa