ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kongresové centrum Praha

Přístupný
Kontakty

5. května 65
Praha 4

telefon +420 261171111


Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Objekt má 11 očíslovaných a vyznačených bezbariérových vstupů ze všech stran budovy, běžně využívaný vstup je pod číslem 5 (severní vstup), umístěný je pohledově ze strany nad Nuselským údolím. Dvoukřídlé dveře hlavního vstupu se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná.

Druhý často využívaný vstup je označený číslem 10 (jižní vstup), je umístěný na straně od parkoviště, situovaný je v ose objektu. Dvoukřídlé dveře hlavního vstupu se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná.

V objektu je veřejnosti přístupný suterén (možnost parkingu) a dále všechna podlaží od přízemí do 4. patra.

Interiér:

Přízemí - Malá scéna (Sál Jiřího Sováka), Malý sál a kavárna

Za severním vstupem 5 jsou nejprve vpravo dva menší výtahy (P1, P2), vlevo občasná pokladna, dále je zde provozní dispečink, Kongresové a Společenské foyer se šatnou s nižšími pulty (výška 78 cm).

Za jižním vstupem 10 se nachází Jižní foyer, občasná pokladna se šatnou a vpravo dva větší výtahy (A1, A2). Dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 69 cm) vede dále propojovací chodba napříč objektem ke speciálnímu výtahu (K1) s obsluhou. Následují další dvoukřídlé dveře (šířka 2x 80 cm), dále užší (hlavní křídlo šířka 78 cm, vedlejší křídlo šířka 82 cm), oboje dveře jsou v době konání akcí trvale otevřeny.

Ze společenských prostor je zde umístěna Malá scéna (Sál Jiřího Sováka), Malý sál a kavárna.

Dveře do obou sálů jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 74 cm, vedlejší křídlo šířka 74 cm), otevírají se mechanicky směrem do předsálí. Nábytek je mobilní, prostor pro osoby na vozíku je možno vytvořit podle potřeby. Malá scéna má podium s přístupem přes + 3 schody.

Kavárna má přístup dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 76 cm, vedlejší křídlo šířka 76 cm), nábytek je mobilní, stoly umožňují podjezd (výška 74 cm).

1. patro - Kongresový sál a Jednací sály I, II a sál Panorama

Pro vstup do Kongresového sálu je třeba využít vstup A. Kongresový sál má přístup do nejnižší výškové úrovně přes podlahu s rampovým sklonem, ve vstupních dvoukřídlých dveřích (hlavní křídlo šířka 90 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm) dosahuje sklon 18,3 %, dále uvnitř sálu 10,3 % - 15,6 %. V nejnižší části hlediště před 1. řadou je možnost využít vždy jedno a jedno místo pro osoby na vozíku pod dvěma uličkami hlediště. Místa v horní úrovni sálu viz popis 2. patra.

Přístup do bufetu podél boční stěny sálu přes Kongresové foyer ke schodišti s – 6 schody je řešen plošinou (nosnost 225 kg, rozměry přepravní plochy šířka 75 cm, hloubka 90 cm), při pohledu zdola je plošina umístěna vlevo. Naproti zrcadlově se nachází totožné schodiště, plošina je umístěna vpravo.

Sál Panorama jak napovídá název je umístěn na straně fasády s výhledem na Prahu, vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 85 cm, vedlejší křídlo šířka 83 cm), otevírají se mechanicky směrem do Kongresového foyer. Místnost umožňuje variabilní dělení a zvětšení prostoru posuvnou dělící stěnou.

Prostory Jednacích sálů a sálu Panorama jsou vybaveny mobilním nábytkem, šatny jsou s nižšími pulty (výška 77 cm).

2. patro - Kongresový sál, Společenský sál, Jednací sály III, IV, V., Severní sál

Pro vstup do Kongresového sálu je třeba využít vstup C, D. Kongresový sál má jedno místo (šířka 200 cm, hloubka 400 cm) pro osoby na vozíku vpravo a jedno vlevo a dvě a dvě místa (šířka 370 cm, hloubka 450 cm) vždy nad schody dvou uliček hlediště hlediště.

Společenský sál má vstup dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 84 cm, vedlejší křídlo šířka 90 cm). Prostor je variabilní a umožňuje zvětšit či zmenšit velikost rovné plochy jeviště i hlediště s jinak pevnou konstrukcí sedaček.

3. patro - Společenský sál, Komorní sál, bufetové prostory, (Kongresový sál pouze bariérový přístup), Jižní sál

Společenský sál (úroveň balkonu) má vstup dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 84 cm, vedlejší křídlo šířka 90 cm). Možnost využít deset míst pro umístění vozíku podél zábradlí ochozu (výška 110 cm),  průhled zábradlím je umožněn.

Komorní sál je umístěn na straně fasády s výhledem na Prahu, má protilehlé vstupy dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 80 cm) nejprve do předsálí, dále rampou (sklon 7,3 %, šířka 217 cm, délka 465 cm, jednostranné madlo výška 90 cm) podél schodiště s – 3 schody. Vlastní vstup do sálu je dvěma dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 84 cm, vedlejší křídlo šířka 90 cm). Vybavení tvoří mobilní nábytek. Stoly umožňují podjezd (výška 71 cm).

4. patro - Konferenční sál, (Společenský sál, Kongresový sál pouze bariérový přístup)

Konferenční sál má vstup dvoukřídlými dveřmi (průjezd šířka 127 cm,  trvale otevřeny). Vybavení tvoří mobilní nábytek. Stoly umožňují podjezd (výška 70 cm).

Výtah:

Za jižním vstupem 10 jsou vpravo umístěny dva větší výtahy A1, A2 (automaticky otevírané dveře šířka 110 cm; klec šířka 200 cm, hloubka 170 cm), využívají se z přízemí do 4. patra. Výtahy jsou vsazeny v nice (hloubka 51 cm), na nástupních místech jsou ovladače (výška 143 cm) mimo dosah.

Ze strany severního vstupu 5 jsou vpravo umístěny dva menší výtahy P1, P2 (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 90 cm, hloubka 130 cm), využívají se z – 1. patra do 4. patra, jsou umístěny v nice (hloubka 27 cm).

Ve středu budovy je umístěn speciální výtah K1 (dveře šířka 240 cm, otevírají se mechanicky; klec šířka 240 cm, hloubka 500 cm), který spojuje – 1. patro až 4. patro. Využít ho je možné pouze s obsluhou personálu.

WC:

Přízemí

Upravené, přesto nepřístupné toalety (dveře šířka 79 cm, kabina šířka 205 cm, hloubka 136 cm) v oddělení WC muži a WC ženy, jsou umístěny v blízkosti šaten v Kongresovém foyer. Oddělení WC muži je vpravo, oddělení WC ženy vlevo. Vstup do obou toalet je přes předsíň (dveře šířka 79 cm, předsíň šířka 204 cm, hloubka 283 cm), přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je vždy zprava. Mísa WC je opatřena sklopnými madly, kabina je vybavena umyvadlem. Na dveřích předsíní i kabin chybí madla.

Částečně přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 89 cm, kabina šířka 148 cm, hloubka 295 cm) je umístěna v blízkosti Malého sálu. Prostor pro vozík (šířka 78 cm) vedle mísy WC je z pohledu od vstupu do kabiny zleva. Mísa WC je opatřena sklopnými madly.

1. patro

Přístupné samostatné toalety (dveře šířka 81 cm, kabina šířka 183 cm, hloubka 167 cm) odděleně pro muže a odděleně pro ženy jsou umístěny v blízkosti šaten v Kongresovém foyer, WC muži vlevo, WC ženy vpravo. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je u levé kabiny zleva, u pravé kabiny zprava.

Dvě přístupné samostatné toalety (dveře šířka 80 cm, kabina šířka 214 cm, 202cm, hloubka 163 cm, 198 cm) jsou umístěny ve východní a západní části podlaží. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava.

Částečně přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 79 cm, kabina šířka 139 cm, hloubka 166 cm) je umístěna u Jednacích sálů. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava (šířka 78 cm). Mísa WC je opatřena sklopnými madly.

2. patro

Přístupné samostatné toalety (dveře šířka 81 cm, kabina šířka 183 cm, hloubka 167 cm) odděleně pro muže a odděleně pro ženy jsou umístěny v blízkosti šaten v Kongresovém foyer,  WC muži vlevo, WC ženy vpravo. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je u levé kabiny zleva, u pravé kabiny zprava. Mísa WC je opatřena sklopnými madly, v době mapování vyviklaná, upravují se.

Dvě přístupné samostatné toalety (dveře šířka 80 cm, kabina šířka 180 cm, 202 cm, hloubka 160 cm, 198 cm) jsou umístěny ve východní a v západní části podlaží. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je umístěn vždy zprava.

Částečně přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 79 cm, kabina šířka 139 cm, hloubka 166 cm) je umístěna na jižní straně. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava (šířka 78 cm). Mísa WC je opatřena sklopnými madly.

3. patro

Přístupné samostatné toalety (dveře šířka 81 cm, kabina šířka 180 cm, hloubka levá kabina 167, pravá kabina 180 cm) odděleně pro muže a odděleně pro ženy jsou umístěny v blízkosti šaten v Kongresovém foyer, WC muži vlevo, WC ženy vpravo. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je u levé zleva, pravé zprava.

Dvě přístupné samostatné toalety (dveře šířka 80 cm, kabina šířka 214 cm, 202 cm, hloubka 163 cm, 198 cm) jsou umístěny ve  východní a v západní části podlaží. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je umístěn vždy zprava.

Částečně přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 79 cm, kabina šířka 139 cm, hloubka 166 cm) je umístěna u Jednacích sálů. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava (šířka 78 cm). Mísa WC je opatřena sklopnými madly.

4. patro

Přístupné samostatné toalety (dveře šířka 81 cm, kabina šířka 183 cm, hloubka 167 cm) odděleně pro muže a odděleně pro ženy jsou umístěny ve středové části budovy, WC muži vlevo, WC ženy vpravo. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je u levé zleva, pravé zprava.

Dvě přístupné samostatné toalety (dveře šířka 80 cm, kabina šířka 214 cm, 202 cm, hloubka 163 cm, 198 cm) jsou umístěny ve  východní a západní části podlaží. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je umístěn vždy zprava.

Parkování:

Venkovní stání před vstupem 10 je možné si zarezervovat, není však vyhrazené a vyznačené. V – 1. patře jsou vodorovně vyznačena dvě stání pro vozidla přepravující osoby se zdravotním postižením, rozměry odpovídají běžnému stání.

Galerie:
Kongresové centrum Praha   Kongresové centrum Praha   Kongresové centrum Praha   Kongresové centrum Praha   Kongresové centrum Praha   Kongresové centrum Praha   Kongresové centrum Praha   Kongresové centrum Praha   Kongresové centrum Praha
Mapa