ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

ÚMČ Praha 15

Částečně přístupný
Kontakty

Boloňská 478/1
Praha 15

telefon +420 281003111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístupovou cestu k objektu tvoří asfaltová komunikace s podélným sklonem (5 – 7 %). Dvoukřídlé vstupní dveře se otevírají automaticky do stran. Zvonková signalizace (výška 142 cm) je umístěna u dveří. Z prostorného zádveří vedou do vstupní haly další totožné dveře.

Vedlejší vstup k oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel je možný z druhé strany budovy od autobusové zastávky MHD. Krátké schodiště (+3 schody) před vstupem překonává přímá rampa (sklon 12 %, šířka 161 cm, délka 594 cm) opatřená oboustranným madlem (výška 99 cm). Zvonková signalizace není k dispozici. Jednokřídlé vstupní dveře (šířka 90 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Za dveřmi je přístup přímo k přepážce opatřené pultem (výška 85 cm).

Interiér:

Ve vstupní hale za recepcí (pult výška 120 cm) se nachází krátké schodiště (+5 schodů) k výtahům, které propojují jednotlivá patra budovy. Schodiště před výtahem kompenzuje svislá plošina (nosnost 200 kg; rozměry přepravní plochy šířka 90 cm, hloubka 150 cm). Prostory ÚMČ se nachází ve 2. – 7. patře, s výjimkou části osobních dokladů a evidence obyvatel v přízemí, přístupné vedlejším vstupem. V prvním patře se nachází úřad práce.

Manipulační prostor na jednotlivých odděleních je dostatečný, průchody na chodbách jsou širší než 80 cm. Většina dveří do kanceláří je zúžená (šířka 70 cm). 

Výtah:

Dva totožné výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 100 cm, hloubka 170 cm) spojují zvýšené přízemí až 7. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 143 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 127 cm.

WC:

V objektu jsou celkem dvě upravené toalety.

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 245 cm, hloubka 229 cm) je samostatná a nachází se ve zvýšeném přízemí za výtahy. Jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je nedostatečný (šířka 71 cm). Toaletní mísa je vybavena pouze jedním sklopným madlem na straně u zdi. Madlo na straně, ze které je přístup k WC míse, chybí. Toaleta má nevhodně otočenou dispozici o 90°.

Upravená, přesto nepřístupná toaleta (průjezd místo dveří šířka 80 cm; kabina šířka 181 cm, hloubka 163 cm) je samostatná a nachází se u části osobních dokladů a evidence obyvatel v přízemí. Před kabinou je předsíň (dveře šířka 80 cm; předsíň šířka 110 cm, hloubka 150 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. V prostoru pro vozík vedle WC mísy je nevhodně umístěn pevný přebalovací pult. WC mísa je nevhodně umístěna přímo proti vstupu do kabiny a je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

K dispozici jsou 2 vyhrazená parkovací stání, umístěná na parkovišti u objektu.

Poznámky:

Mapováno 11/2015.

Galerie:
ÚMČ Praha 15   ÚMČ Praha 15   ÚMČ Praha 15   ÚMČ Praha 15   ÚMČ Praha 15   ÚMČ Praha 15   ÚMČ Praha 15   ÚMČ Praha 15   ÚMČ Praha 15   ÚMČ Praha 15
Mapa