ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Finanční úřad Praha 10

Přístupný
Kontakty

Petrohradská 1486/6
Praha 10 – Vršovice

telefon +420 267271111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Před vstupem do budovy je +7 schodů kompenzovaných dvouramennou rampou (1. úsek sklon 9,5 %, délka 526 cm, šířka 158 cm; 2. úsek sklon 9,5 %, délka 792 cm, šířka 158 cm). Z chodníku vede k rampě stoupající nájezd (sklon 7 %, délka 200 cm).  Rampa je opatřena zábradlím (madlo výška 92 cm, zarážka výška 25 cm), povrch rampy je z betonové zámkové dlažby. Podesta mezi oběma částmi je zatočená (šířka 180 cm), manipulační plocha nad rampou končí nerovností v povrchu (výška 2-5 cm) a navazuje na plochu před vstupem s povrchem z hladké kamenné dlažby. Plocha před vstupem a nad schodištěm je dostatečná (šířka 400 cm, hloubka 290 cm). Před dveřmi jsou vsazeny na šířku vstupu rohože (mezery ve směru chůze 3 cm), jejich horní hrana splývá s úrovní vstupní plochy.

Vstup je automaticky otevíranými dveřmi (šířka 175 cm) přes nepravidelné a malé zádveří (šířka 500 mm, hloubka 100-150 cm), do interiéru vedou stejné automaticky otevírané dveře.

Interiér:

Finanční úřad má umístěné prostory pro veřejnost v přízemí až v 5. patře. V přízemí za vstupem je otevřený prostor haly vybavený pulty s potřebnými tiskopisy (výška 90 cm). Dále je zde vrátnice, která je od prostoru haly oddělená prosklenou přepážkou s okénkem a pultem (výška 115 cm). Z haly je vstup do pokladny s pultem (výška 89 cm) jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm), otevírají se směrem ven. Za pokladnou je vstup do podatelny dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 90 cm, vedlejší křídlo šířka 53 cm), otevírají se směrem ven, v interiéru jsou stolky (výška 73, podjezd výška 71 cm) s pultem (výška 103 cm), okénko s pultem výška 103 cm.

Vlevo od vstupu je vchod automaticky otevíranými dveřmi ke dvěma výtahům, spojují všechna hlavní patra. Mezipatro je dostupné pouze za použití nákladního výtahu (přístup do kantýny) v kombinaci se svislou plošinou (přístup do převážně provozních prostor).  

Ve všech patrech je průchod v chodbách a do kanceláří dostatečný, ve 3. a v 5. patře je k dispozici upravené hygienické zázemí.

Výtah:

Dva výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 122 cm, hloubka 130 cm) spojují pro veřejnost přístupné přízemí až 5. patro. Ovladač na nástupních místech je umístěn ve výšce max. 126 cm, maximální výška vnitřních ovladačů je 130 cm, odsazení od rohu 10 cm. Zrcadlo je umístěno na čelní stěně, madlo a sedátko chybí.

Nákladní výtah neslouží pro běžnou přepravu osob, výtah je uzamčený.

Svislá plošina

Svislá plošina (přepravní plocha šířka 75 cm, hloubka 125 cm, nosnost neuvedena) kompenzuje +3 schody, plošina je uzamčena. Informace o aktuální funkčnosti na vrátnici.

WC:

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 147 cm, hloubka 158 cm) stejných rozměrů a vybavenosti je umístěna ve 3. a v 5. patře a slouží současně i jako běžné WC. Přístup k míse WC z pohledu od vstupních dveří je zprava (šířka 74 cm). WC mísa je vybavena pouze sklopným madlem ze strany pro umístění vozíku (ve 3. patře je madlo uvolněné). Protilehlé pevné madlo na stěně u mísy WC, madlo na dveřích a u umyvadla chybí. Toaleta je volně přístupná. Další částečně přístupná toaleta v 1. patře je uzamčená a využívá se pro personál.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání u budovy není k dispozici, po telefonické dohodě je možno zaparkovat u zadního vstupu vedle vjezdu do garáží.

Galerie:
Finanční úřad Praha 10   Finanční úřad Praha 10   Finanční úřad Praha 10   Finanční úřad Praha 10   Finanční úřad Praha 10
Mapa