ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Finanční úřad Praha 4

Přístupný
Kontakty

Budějovická 409/1
Praha 4 – Michle

telefon +420 234689111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup do budovy vede nájezdem (sklon 12 %, šířka min. 135 cm, délka 117 cm) ke vstupním dveřím, otevírají se automaticky, šířka průchodu je dostatečná. Vlevo u vstupu je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 11 cm). Následuje zádveří (šířka 555 cm, hloubka 147 cm) a další automaticky otevírané dveře, které vedou do přízemí, do interiéru vstupní haly. Hlavním vstupem je bezbariérově zpřístupněno vstupní podlaží. Pro přístup do pater je třeba použít vedlejší vstup.

Vedlejší vstup je umístěn z pravé strany budovy cca 50 m od hlavního vstupu. Vstup je dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 100 cm), otevírají se směrem ven. U vstupu vpravo je umístěna obousměrná (v době mapování v říjnu 2016 nefunkční) zvonková signalizace (výška 141 cm), vstup vede do chodby směrem k výtahu v úrovni označované jako 1. patro. Využití vedlejšího vstupu je třeba ohlásit na hlavní recepci, vstup je uzamčen.

Interiér:

Za hlavním vstupem je vlevo umístěn pult ochranky, vpravo je jednací místnost (buňka šířka 340 cm, hloubka 231 cm) pro jednání s klientem, vstup je jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm), otevírají se směrem ven. V místnosti se vyřizuje agenda klientů, kteří nemohou překonat bariéru +7 schodů k hlavnímu výtahu nebo nepoužijí vedlejší vstup.

Dále jsou zde vpravo informace – recepce s pultem (výška 110 cm).  Hlouběji v hale jsou vlevo tři okénka podatelny s pultem (výška 105 cm, 76 cm) a dvě pro registrace (pult výška 76 cm). Vpravo jsou stojany na formuláře a žádosti (výška 70 cm), průjezd mezi nimi může být místy zúžený.

V konci haly je oddělený prostor pokladny (šířka 151 cm, hloubka 186 cm) s okénkem a pultem (výška 106 cm, 84 cm), vstupní jednokřídlé dveře (šířka 80 cm) se otevírají směrem ven.

Vpravo vede schodiště (+7 schodů) na úroveň označovanou jako 1. patro. Nad schodištěm je manipulační plocha (šířka 323 cm, hloubka 104 cm) a dále dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 67 cm, vedlejší křídlo šířka 62 cm), otevírají se směrem ke schodišti, jsou trvale otevřeny a vedou směrem k hlavní vertikální komunikaci k výtahu a ke schodišti. Výtah spojuje čtyři podlaží (1. patro až 4. patro). Proti výtahu je umístěna upravená toaleta, vlevo je vstup do hlavní chodby ke kancelářím dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 90 cm, vedlejší křídlo šířka 55 cm), otevírají se směrem ven k výtahu.

2. patro má obdobně přístupnou hlavní chodbu s kancelářemi vpravo od výtahu. Vlevo je navíc umístěna odbočka chodby, ze které je bariérový přístup na oddělení právnických osob. Vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 90 cm, vedlejší křídlo šířka 55 cm), otevírají se směrem ven k výtahu, dále za vstupem je vyrovnávací schodiště (-3 schody), pod kterým je pracoviště umístěno.

3. patro má obdobně přístupnou hlavní chodbu s kancelářemi vpravo od výtahu jako předcházející dvě podlaží.

4. patro má vstup od výtahu do chodby pro veřejnost uzavřený, sídlí zde správci sítě.

5. patro má obdobně přístupnou hlavní chodbu s kancelářemi vpravo od výtahu jako předcházející dvě podlaží.

V interiéru jsou průchody do kanceláří dostatečné (šířka min. 80 cm), vybavení v chodbách tvoří stoly (výška 73 cm, podjezd 63 cm) a mobilní židle.

Výtah:

Hlavní výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 120 cm, hloubka 120 cm) spojuje -1. patro až 5. patro. Ovladače na nástupních místech jsou v nice (šířka 120 cm, hloubka 30 cm, výška 120 cm), ovladače uvnitř klece jsou ve výšce 116 cm (odsazení od rohu 55 cm). Ve vybavení klece je zrcadlo na čelní stěně (výška 95 cm) a madlo (výška 92 cm) umístěné na boční stěně.  Výtah je volně přístupný.

V budově je u vedlejšího vchodu velký výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 221 cm), spojuje suterén, přízemí až 4. patro, má odlišné značení podlaží proti hlavnímu výtahu. Ovladače na nástupních místech jsou v nice (šířka 127 cm, hloubka 36 cm, výška 127 cm), ovladače uvnitř klece jsou nejvýše 138 cm (odsazení od rohu 63 cm). K výtahu vede uzavřený boční vstup.

WC:

V 1. patře je umístěna přístupná toaleta, která slouží jako běžné WC ženy. Přístup je přes předsíň, jednokřídlé dveře (šířka 80 cm) se otevírají směrem ven, doprava odbočuje chodba (šířka 146 cm, hloubka 330 cm) ke kabinám. Upravená toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 158 cm, hloubka 178 cm) má přístup k míse WC z pohledu od vstupních dveří zprava (šířka 89 cm). Mísa WC je opatřena sklopnými madly. Madla jsou vyviklaná. Umyvadlo je opatřeno vodorovnými madly, část madla zasahuje do průchodu dveřmi (šířka 75 cm, podjezd 72 cm).  Kabina je volně přístupná, dveře jsou vyznačeny.

V patrech běžné toalety jsou se zúženým průchodem a s vysokými prahy (výška 3,5 cm).

Parkování:

Vyhrazená parkovací stání jsou umístěna ve středním pásu ulice Budějovická, ve směru do centra jedno a ve směru z centra dvě stání.

Galerie:
Finanční úřad Praha 4   Finanční úřad Praha 4   Finanční úřad Praha 4   Finanční úřad Praha 4   Finanční úřad Praha 4
Mapa