ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

ÚMČ Praha 1

Částečně přístupný
Kontakty

Vodičkova 681/18
Praha 1

telefon +420 221097111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup do budovy úřadu se nachází v ulici Vodičkova. Povrch přístupového chodníku tvoří mozaiková dlažba, která před vchodem přechází v dlažbu hrubou s výraznějšími spárami (šířka do 2 cm). Dvoukřídlé vstupní dveře (šířka 2x 72 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř, přičemž během otevírací doby jsou otevřená a zajištěná obě křídla. Zvonková signalizace (výška 160 cm) je umístěna u dveří vpravo. Dále, do spodní části pasáže, která propojuje ulice Vodičkova a Navrátilova, vedou dvoukřídlé automatické dveře s dostatečnou šířkou (min. 100 cm).

Vstupní dveře do budovy úřadu z ulice Navrátilova jsou dvoukřídlé (šířka 2x 73 cm) bez zvonkové signalizace. Před vstupem je sešikmený schod (výška 3 cm, sklon 11 %, hloubka 68 cm). Vstup vede do horní části pasáže, kde se nachází Odbor občansko-správních agend (evidence obyvatel, osobní doklady).

Rozdílné výškové úrovně ulic Vodičkova a Navrátilova vyrovnává čtyřramenné schodiště v pasáži.

 

Interiér:

Ve spodní části pasáže na úrovni vstupu z ulice Vodičkova se po pravé straně nachází Informační kancelář s podatelnou (dveře šířka 81 cm). Za vstupem je k dispozici vyvolávací systém (nejvyšší prvek výška 156 cm). V prostorách se nachází podatelna spojená s informační kanceláří (pult výška 114 cm), ověřovací servis (pult výška 74 cm) a CzechPoint (pult výška 114 cm).

Po levé straně pasáže je Odbor dopravně-správních agend (dveře šířka 83 cm). Prostory kanceláře jsou členěné do prosklených kójí (dveře šířka 77 cm).

V zadní části spodní úrovně pasáže se nachází vrátnice, vstup (dveře šířka 81 cm) do vnitřních prostor úřadu, agenda parkovacích oprávnění (dveře šířka 80 cm; vyrovnávací nájezd sklon 6,5 %, délka 90 cm; pult výška 77 cm) a toalety pro veřejnost s upravenou kabinou.

Spodní část pasáže uzavírají dvoukřídlé automatické dveře s dostatečnou šířkou (min. 100 cm), na které navazuje čtyřramenné schodiště do horní úrovně průchodu. Z druhé podesty schodiště vede vstup do kanceláře zastupitelstva MČ.

Protilehlé vstupy do kanceláří Odboru občansko-správních agend v horní části pasáže (přístupné pouze z ulice Navrátilova) tvoří jednokřídlé dveře (šířka 85 cm) s vyrovnávacími nájezdy (sklon 9 %, délka 85 cm). Ve dveřích vlevo navíc vyrovnávací nájezd zakončuje kovová prahová lišta (výška 1,5 cm) a dřevěný práh (výška 1 cm). Obě kanceláře se shodnými službami jsou vybaveny vyvolávacím systémem (nejvyšší prvek výška 156 cm) a několika přepážkami (pult výška 76 cm).

Další podlaží budovy úřadu propojuje s přízemím centrální schodiště, dva výtahy s nedostatečnou hloubkou a oběžný výtah (paternoster). Do kanceláří v patrech vedou převážně jednokřídlé dveře (šířka 85 cm).

Výtah:

Výtah po pravé straně centrálního schodiště (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 108 cm, hloubka 85 cm) spojuje přízemí až 7. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 94 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 122 cm.

Menší výtah po levé straně centrálního schodiště (automaticky otevírané dveře šířka 70 cm; klec šířka 104 cm, hloubka 83 cm) spojuje přízemí až 6. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 130 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 137 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 175 cm, hloubka 188 cm) je součástí veřejného hygienického zázemí (dveře šířka 92 cm; předsíň šířka 128 cm, hloubka 350 cm) a nachází se v přízemí za informační kanceláří po pravé straně spodní úrovně pasáže. Jednokřídlé dveře do kabiny WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy má dostatečnou šířku (šířka 100 cm), hloubka může být limitovaná sklopným přebalovacím pultem kotveným na zadní stěně. U toaletní mísy jsou dvě sklopná madla. Madlo u zdi je krátké (délka 60 cm).

Parkování:

K dispozici jsou dvě vyhrazená parkovací stání s podélným uspořádáním a hrubým dlážděným povrchem. Umístěná jsou v ulici Vodičkova vpravo od vstupu.

Poznámky:

Remapováno 10/2021.

Galerie:
ÚMČ Praha 1   ÚMČ Praha 1   ÚMČ Praha 1   ÚMČ Praha 1   ÚMČ Praha 1   ÚMČ Praha 1
Mapa