ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Finanční úřad pro Prahu 2

Částečně přístupný
Kontakty

Vinohradská 2488/49
Praha 2

telefon +420 221593111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Finanční úřad pro Prahu 2 se nachází na Vinohradské třídě. Celá ulice je v táhlém sklonu, přímo před budovou je sklon 8 %.
Pro kompenzaci krátkého schodiště (+3 schody) a sklonu přístupové komunikace je před vstupem k dispozici přímá jednoramenná rampa (sklon 1 %, šířka 100 cm, délka 684 cm). Rampa je opatřena drsným povrchem a jednostranným madlem (výška 100 cm). Manipulační prostor nad rampou je dostatečný. Dvoukřídlé dveře hlavního vstupu se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Zvonková signalizace (výška 146 cm, odsazení od rohu 16 cm) je umístěna vpravo u dveří.
Ze zádveří (šířka 675 cm, hloubka 172 cm) vedou jednokřídlé dveře (šířka 86 cm) do oddělení registrace (pult výška 104 cm), které se otevírají směrem do zádveří, jednokřídlé dveře (šířka 86 cm) do podatelny (pult výška 106 cm), které se otevírají směrem ze zádveří a dvoukřídlé dveře (šířka 2x 82 cm) do schodišťové chodby a k výtahům, které se otevírají směrem do zádveří. V zádveří je umístěna recepce (pult výška 99 cm).
Součástí podatelny je pokladna (dveře šířka 89 cm).

Interiér:

Jednotlivá patra jsou propojena dvěma výtahy umístěnými vedle sebe. Od výtahu vedou ke kancelářím v patrech dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 74 cm, vedlejší křídlo šířka 78 cm), které se otevírají směrem do schodišťové chodby. Dveře kanceláří jsou jednokřídlé (šířka 80 cm) a otevírají se směrem dovnitř.

Výtah:

Menší výtah (automaticky otevírané dveře šířka 89 cm; klec šířka 134 cm, hloubka 133 cm) spojuje přízemí až 6. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 87 cm) a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 143 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 119 cm. Větší výtah (automaticky otevírané dveře šířka 89 cm; klec šířka 134 cm, hloubka 221 cm) spojuje přízemí až 6. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 87 cm) a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 143 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 119 cm.

WC:

V přízemí vpravo naproti výtahům je k dispozici upravená toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 133 cm, hloubka 150 cm), která je rozměrově nedostatečná. Toaleta je součástí oddělení WC ženy. Vstupní dveře na toalety jsou jednokřídlé (šířka 94 cm) a otevírají se mechanicky dovnitř. Následuje stísněná předsíň (šířka 94 cm, hloubka 420 cm). Jednokřídlé dveře do kabiny WC nejsou označené, otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 80 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly. Manipulace s madly je obtížná.

Parkování:

U objektu nejsou vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu.

Galerie:
Finanční úřad pro Prahu 2   Finanční úřad pro Prahu 2   Finanční úřad pro Prahu 2   Finanční úřad pro Prahu 2   Finanční úřad pro Prahu 2
Mapa