ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Evropský dům - infocentrum, knihovna

Částečně přístupný
Kontakty

Jungmannova 745/24
Praha 1

telefon +420 224312835


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup do Evropského domu je hlavním křídlem otočných jednokřídlých dveří (šířka průchodu min. 80 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř prostor recepce. Druhá varianta přístupu do knihovny je vedlejším vstupem umístěným vpravo od hlavního, z průchodu (sklon 3%) z ulice Jungmannova. Pro kompenzaci krátkého schodiště ve dvoře (-4 schody) je k dispozici přímá rampa s dlážděným povrchem (délka cca 600 cm, šířka 190 cm, sklon 7 %), jednostrannou zarážkou a madlem. Vedlejší vchod je přístupný pouze pomocí čipové karty. Návštěvu je proto vhodné domluvit předem. Vstup je jednokřídlými dveřmi (šířka 85 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Zvonek u dveří chybí.

Interiér:

Za hlavním vstupem vpravo je umístěn recepční pult (výška 97 cm). Dále do interiéru knihovny vede schodiště (-4 schody) kompenzované schodišťovou plošinou. Vybavení knihovny tvoří stoly s podjezdem (výška 72 cm, podjezd 69 cm). Z knihovny je dále průchod chodbou k hygienickému zázemí.

Výtah:

Výtah není k dispozici. Přístup je řešen schodišťovou plošinou (šířka 80 cm, hloubka 88 cm, nosnost 225 kg). 

WC:

Částečně přístupná toaleta se nachází v přízemí a je volně přístupná. Jednokřídlé dveře WC (šířka 80 cm) jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Kabina WC (šířka 150 cm, hloubka 157 cm) je vhodně uspořádaná a manipulační prostor je dostatečný. WC mísa je umístěna v rohu úhlopříčně vpravo ode dveří a je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem. 

Parkování:

Nejbližší tři vyhrazená stání jsou umístěna vlevo od hlavního vstupu u Jungmannova náměstí.

Poznámky:

Mapováno 5/2016.

Galerie:
Evropský dům - infocentrum, knihovna   Evropský dům - infocentrum, knihovna   Evropský dům - infocentrum, knihovna   Evropský dům - infocentrum, knihovna   Evropský dům - infocentrum, knihovna
Mapa