ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Informační a rezervační centrum Židovského muzea

Částečně přístupný
Kontakty

Maiselova 38/15
Praha 1

telefon +420 222749464


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup do centra je vlevo od vstupu do průjezdu a domu Maiselova 15. Chodník před vstupem má nerovný povrch. Vede přes zvýšený práh (výška 3 - 5 cm, hloubka 30 cm) automaticky otevíranými dveřmi (šířka průchodu je dostatečná) a dále přes podestu (šířka 184 cm, hloubka 148 cm) a schodiště s – 4 schody na výškovou úroveň prostor centra.
Vedlejší vstup do centra je hlavním vstupem do průjezdu a domu Maiselova 15. Před vstupem je nerovná dlažba z velkých kostek. Vstupní dveře jsou trojkřídlé (hlavní křídlo šířka 87 cm, vedlejší křídla 85 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Vlevo u vstupu je umístěna vyznačená obousměrná zvonková signalizace (výška 120 cm, nad soklem hloubka 7 cm, odsazení od rohu 20 cm). Průjezd má mírný sklon 2,9 % směrem nahoru. Z průjezdu vede vlevo průchod (šířka 111 cm) do domu a dále podél schodiště k zadnímu vstupu do prostor centra. Vstupní jednokřídlé dveře (šířka 81 cm) otevírají se mechanicky směrem ven, jsou těžké na manipulaci a bez kliky, pouze s malým úchytem. Z vnitřní strany jsou opatřeny vodorovným madlem (výška 75 cm). Vpravo vedle dveří je umístěna vyznačená obousměrná zvonková signalizace (výška 110 cm). Následuje průchod malou chodbou (šířka 116 cm, hloubka 156 cm) a další jednokřídlé dveře (šířka 75 cm), otevírají se mechanicky směrem do prostor centra.
Vlevo od vstupu je umístěna pokladna informačního centra. Chodník pod okénkem je šikmý (sklon 4 až 5 %). Nad soklem (výška 28 až 30 cm) je spodní hrana okénka (max. výška 120 cm od chodníku) s pultem (hloubka 30 cm).

Interiér:

Po přístupu vedlejším vchodem do centra je vlevo umístěna částečně přístupná toaleta a dále se již otevírá vlastní prostor centra, vpravo je za skleněnou dělící stěnou s možností dostatečného průchodu informační a rezervační centrum s pultem výška (100 cm). Rovně je schodiště hlavního vstupu, vlevo se nachází kavárna s pultem (výška 106 cm).

WC:

K dispozici je částečně přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 75,5 cm; kabina šířka 155 cm, hloubka 155 cm), přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zprava (šířka 91 cm). Mísa WC je opatřena pevným a sklopným madlem. Proti vstupu je ve výklenku umístěn na šířku kabiny přebalovací pult (výška 80 cm, podjezd 71 cm, šířka odpovídá šířce místnosti, hloubka 61 cm; přístup šířka 67 podél madla mísy WC, dále 74 cm v délce 28 cm).
Kabina je přístupná na kartu s kódem, po dohodě poskytne pokladna kavárny, čtečka (výška 101 cm) je vlevo u dveří na toaletu.

Galerie:
Informační a rezervační centrum Židovského muzea   Informační a rezervační centrum Židovského muzea   Informační a rezervační centrum Židovského muzea   Informační a rezervační centrum Židovského muzea
Mapa