ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Infocentrum Špička

Nepřístupný
Kontakty

V Pevnosti - Vyšehrad
Praha 2

telefon +420 261225304


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Infocentrum NKP Vyšehrad je umístěno v torzu gotické brány Špičky z doby Karla IV., mezi branami Táborskou a Leopoldovou. V interiéru se také nachází kavárna s krbem a prodejna upomínkových předmětů.

Vstupní dveře objektu jsou dvoukřídlé (šířka 2x 48 cm) a otvírají se směrem ven. Během provozní doby infocentra jsou vždy otevřena obě křídla. Následuje stísněná chodba, z níž vedou do interiéru další dvoukřídlé dveře (šířka 2x 56 cm), které se otevírají směrem do interiéru. V letní sezóně, kdy jsou běžně otevřena obě křídla vnitřních dveří, lze objekt považovat za přístupný.

Interiér:

Interiér je prostorný, podlahu tvoří rovná velkoformátová dlažba. Informační pult je umístěn v blízkosti vstupu (pult výška 93 cm). Na malou galerii, kde se nachází několik stolků, vede z centrální místnosti schodnicové schodiště (+11 schodů).

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Hygienické zázemí není k dispozici.

Parkování:

Nejbližší vyhrazené stání je před budovou Jedličkova ústavu (mezi Leopoldovou a Táborskou bránou) na malém parkovišti.

Poznámky:

Mapováno 5/2016

Galerie:
Infocentrum Špička   Infocentrum Špička   Infocentrum Špička
Mapa