ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

DPS Janovská

Částečně přístupný
Kontakty

Janovská 486
Praha 15



mobil +420 724379218

email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Prostor před objektem je tvořen asfaltem v podélném sklonu (10 %), který zasahuje až ke vstupním dveřím. Hlavní křídlo dvoukřídlých vstupních dveří (hlavní křídlo zúženo madlem šířka 72 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm) se otevírá automaticky směrem ven, vedlejší křídlo je nutné otevřít mechanicky za pomoci asistence/doprovodu. Ve dveřích je práh (výška 2 cm). Zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 146 cm) je u dveří vlevo. V prostorném zádveří je pult vrátnice (výška 97 cm). Do interiéru objektu vedou další dvoukřídlé dveře (šířka 2x 90 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří.

Interiér:

V přízemí DPS jsou ordinace lékařů (ORL, praktický lékař) přístupné jednokřídlými dveřmi (šířka min. 80 cm) s prahy (výška max. 2 cm). Dále jídelna se vstupem přes dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 58 cm) vybavená stoly s podjezdem (výška 65 cm) a samoobslužným pultem (výška 85 cm). Klub seniorů s víceúčelovou místností má jednokřídlé dveře (šířka 80 cm) a stoly s podjezdem (výška 74 cm). V přízemí jsou k dispozici tři upravené toalety, dvě totožné u klubu seniorů a jedna spojená s upravenou sprchou, sloužící jako centrum osobní hygieny.

Ze společného přízemí se budova DPS dělí na objekt A (z pohledu od vstupu do budovy vlevo) a objekt B (vpravo). Byty pro klienty se nachází v 1. až 5. patře objektu A a v 1. až 4. patře objektu B. Jednotlivá patra jsou propojena celkem čtyřmi totožnými osobními výtahy. Všechny byty jsou přístupné jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) s prahem (výška 2 cm) a mají hygienické zázemí bez úprav pro klienty na vozíku.

Výtah:

Celkem čtyři (2x objekt A, 2x objekt B) totožné osobní výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 210 cm) spojují 0. až 4. (5.) patro. Manipulační prostor před výtahem je omezený (nika šířka 105 cm, hloubka 60 cm). Klec je vybavena madlem na boční stěně. Sklopné sedátko a zrcadlo v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 100 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 108 cm.

WC:

Dvě totožné částečně přístupné toalety (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 148 cm, hloubka 193 cm) jsou samostatné a nachází se v přízemí vedle klubu seniorů. Jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 91 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 245 cm, hloubka 176 cm) je součástí kabiny s upravenou sprchou, nachází se v přízemí a slouží jako centrum osobní hygieny. Jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 131 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

K dispozici je jedno vyhrazené parkovací stání, umístěné na parkovišti u objektu.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Mapováno 10/2015.

Galerie:
DPS Janovská   DPS Janovská   DPS Janovská   DPS Janovská   DPS Janovská   DPS Janovská
Mapa