ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem

Nepřístupný
Kontakty

Zvonková 2902/6
Praha 10

telefon +420 272173011


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Budova je umístěna ve svažitém terénu. Vchod do areálu je dvoukřídlou brankou (šířka 2x 97 cm). U vchodu vlevo je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 145 cm). V provozu je kamerový systém. Za brankou následuje -8 schodů, vedou na pojížděnou komunikaci a plochu před vstupem do budovy. Vlevo od branky jsou vjezdová vrata (šířka 600 cm), vjezd slouží také jako přístupová komunikace pro pěší. Má tvar točité rampy (nájezd sklon 30 %, délka 50 cm navazuje na 1. úsek 13 %, délka 200 cm, 2. úsek 11 % délka 200 cm, 3. úsek 8 % délka 400 cm) s příčným sklonem (až 8 %), povrch je živičný.

Hlavní vstup je budovou označenou D, vstupní dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 84 cm, vedlejší křídlo šířka 90 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř zádveří (šířka 540 cm, hloubka 290 cm). Do vstupní haly vedou dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 84 cm, vedlejší křídlo 90 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří.

Přímý vstup ze vstupní haly vede na zahradu dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 85 cm, vedlejší křídlo šířka 90 cm), otevírají se směrem dovnitř. Zahrada je umístěna ve svažitém terénu (sklon až 8,5 %).

Interiér:

Budova se skládá z částí A, B, C, D. Pro přístup veřejnosti slouží část D, ze které kolmo odbočují větve B a A, přičemž část A leží u hlavního vstupu. Provozní prostory a kanceláře jsou umístěny v části C.

V přízemí v centrální části D se za vstupem nachází recepce s pultem (výška 115 cm). Rovně dále za recepcí se otevírá prostor dvorany s volně umístěným sedacím nábytkem a nízkými stolky. Vlevo jsou vchody do jídelny a upraveného hygienického zázemí. Dále pak je vstup do kaple, knihovny a na rehabilitaci. Všechny průchody jsou široké nejméně 80 cm. V konci dvorany a navazující chodby, tedy v konci D, je umístěn klub seniorů, vstup je dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 72 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř.

V suterénu D je umístěno kadeřnictví, pedikúra, masáže. Také se zde nachází středisko osobní hygieny (vybavení tvoří vana se zvedacími systémy). Průchody jsou široké nejméně 80 cm.

Patra jsou propojena dvouramenným schodištěm (+9, +9 schodů) a výtahem, jejich umístění je v místě křížení D, A u vstupu a v zadním traktu budovy D v místě křížení D, B.

Pro obyvatele v D slouží k bydlení dvě patra, z toho 1. patro má upravené oddělení se zvláštním režimem. K dispozici je zde relaxační místnost, asistovaná koupelna, jídelna s kuchyňkou.

Budova A má v přízemí byty pro seniory a dále zde jsou ve dvou patrech byty zvláštního určení, sekce B je dispozičně řešena obdobně, byty jsou ve třech patrech resp. mezipatrech.

Jednotlivá patra budov jsou pro snazší orientaci barevně rozlišena.

U vchodů do bytů je zvonková signalizace (výška 150 cm). Průchody jsou šířky nejméně 80 cm, bez prahů. Zúžený přístup je dvoukřídlými dveřmi od výtahů v patrech do sekce B, A (hlavní křídlo šířka 70 cm).. K dispozici je celkem (kromě bytů zvláštního určení) 7 bezbariérových pokojů.

Výtah:

U hlavního vstupu je umístěn výtah (dveře automaticky otevírané, šířka 110 cm; klec šířka 140 cm, hloubka 250 cm), který spojuje přízemí až 2. patro. Vybavení klece tvoří madlo na boční stěně a sedátko. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 113 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 116 cm.

V zadní části budovy je umístěn výtah (dveře automaticky otevírané, šířka 110 cm; klec šířka 144 cm, hloubka 244 cm), který spojuje suterén až 2 patro. Značení pater a mezipater ve výtahu neodpovídá informačnímu systému v budově. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 116 cm. Vybavení klece tvoří madlo na boční stěně a sedátko. Klec je průchozí, ovladače uvnitř klece jsou umístěny vlevo, max. výška 120 cm.

WC:

Přístupná samostatná toaleta je umístěna v přízemí. Toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 211 cm, hloubka 237 cm) se uzamyká, klíč je k dispozici na recepci. Přístup k míse WC z pohledu od vstupních dveří je zprava. Manipulační prostor vedle WC mísy je dostatečný (šířka 134 cm). Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly.

Přístupná toaleta je umístěna v oddělení WC ženy v přízemí. Vstup je jednokřídlými dveřmi (šířka 84 cm), otevírají se směrem dovnitř předsíně (šířka 178 cm, hloubka 256 cm). Toaleta (dveře šířka 84 cm; kabina šířka 199 cm, hloubka 226 cm) je volně přístupná. Přístup k míse WC z pohledu od vstupních dveří je zleva. Manipulační prostor vedle WC mísy je dostatečný (šířka 131 cm). Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly.

Částečně přístupná samostatná toaleta je umístěna v suterénu. Toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 140 cm, hloubka 200 cm) je volně přístupná. Přístup k míse WC z pohledu od vstupních dveří je zleva. Manipulační prostor vedle WC mísy je omezený (šířka 76 cm). Mísa WC je opatřena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Mapováno 10/2015.

Galerie:
Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem   Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem   Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem   Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem   Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem   Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem   Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem   Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem
Mapa