ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Domov pro seniory Malešice

Přístupný
Kontakty

Rektorská 577/5
Praha 10

telefon +420 274779453


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Budova je situována na vrcholu malešického kopce. Přístupový asfaltový chodník od zastávky MHD k budově stoupá v podélném sklonu 6–8 % v délce 50 m. Budova se skládá z částí A, B a objektu Alzheimer centrum.

Hlavní vchod do Domova pro seniory je v části B, vstup je automaticky otevíranými dveřmi, šířka průchodu je dostatečná. Před vchodem vpravo je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 130 cm). Ze zádveří (šířka 300 cm, hloubka 190 cm) je vstup na recepci automaticky otevíranými dveřmi.

Samostatný vstup má nová budova – Alzheimer centrum. Vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křído šířka 114 cm, vedlejší křídlo šířka 53 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. U vstupu vlevo je v rohu umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 130 cm).

Přístup na oddělení je dále možný vnitřní komunikací spojovacím krčkem z budovy B (slouží pro personál) dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 113 cm, vedlejší křídlo šířka 74 cm), otevírají se směrem do zádveří. Podlaha spojovací chodby má šikmý sklon (3- 5 %). Z chodby je vstup na uzavřenou zahradu dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 100 cm), otevírají se mechanicky směrem ven.

Interiér:

Za vstupem se otevírá prostorná dvoupatrová hala s centrálním otevřeným dvouramenným schodištěm (+14, +14 schodů) a dva výtahy. Vpravo je umístěna recepce s pultem (výška 90 cm).  

V centrálním prostoru části B v přízemí se nachází jídelna se vstupními dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 70 cm), otevírají se mechanicky směrem ven, v době stravování jsou obě křídla dveří běžně otevřena. Vybavení tvoří stoly (výška 75 cm) s podjezdem (výška 71 cm). Za recepcí a jídelnou je přístup k částečně přístupné toaletě a zúžený průchod (šířka 78 cm) vede do kanceláře pedagoga volného času. Navazující chodbou podél bočního schodiště je přístup do ordinací lékařů, je zde umístěna rehabilitace, sociální pracovník, dále dva výtahy a přístupná toaleta. Vstupní dveře jsou nejméně šířky 80 cm bez prahů.

V 1. patře centrálního prostoru je umístěno kadeřnictví, prodejna, občerstvení, a je zde i možnost posezení – vybavení tvoří stoly (výška 74 cm) s podjezdem (výška 72 cm). Dále je zde umístěn společenský sál s knihovnou se vstupními dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 74 cm, vedlejší křídlo šířka 74 cm), otevírají se mechanicky směrem ven, v době konání akcí je vstup otevřen. Vybavení tvoří mobilní nábytek, pódium je zvýšené (+5 schodů, před sálem je k dispozici šatna s pultem (výška 87 cm).

Větev B má čtyři patra, všechna patra jsou určena klientům, kteří potřebují soustavnou ošetřovatelskou péči. K dispozici je zde koupelna s bezbariérovou úpravou a se zvedacím zařízením na každém patře.

Větev A má tři patra, která spojují dva výtahy a schodiště v konci křídla. Oddělení v budově A poskytuje služby pro seniory soběstačné v základních úkonech osobní péče, nejsou zde umístěny bezbariérové bytové jednotky s bezbariérovým zázemím, pokoje mají omezený manipulační prostor, dveře jsou min. šířky 80 cm s prahem do 2 cm. K dispozici je mycí centrum, malá kuchyňka a malá společenská hala vždy v každém patře.

Alzheimer centrum

Centrum pro klienty je umístěno ve dvou patrech, další prostory slouží jako provozní. Dvouramenné schodiště (+15, +15 schodů) a výtah jsou umístěny v zádveří u vstupu.

Vstup na oddělení je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 113 cm, vedlejší křídlo šířka 74 cm), otevírají se směrem ven, u vstupu je umístěna zvonková signalizace (výška 150 cm). K dispozici jsou bezbariérové pokoje, pro dva pokoje slouží společné bezbariérové hygienické zázemí. Vnitřní průchody jsou dostatečné..

Výtah:

Centrální část B, vstupní prostor

Výtah (dveře automaticky otevírané, šířka 110 cm; klec šířka 162 cm, hloubka 219 cm) spojuje přízemí až 1. patro. Vybavení klece tvoří madlo na čelní stěně a dále je k dispozici sedátko. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 117 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 115 cm. 

Centrální část B, chodba

Výtah (dveře mechanicky otevírané šířka 80 cm; klec šířka 102 cm, mezi madly 81 cm, hloubka 132 cm) spojuje přízemí až 1. patro. Vybavení klece tvoří madlo na bočních stěnách a na čelní stěně, chybí sedátko.Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 130 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 120 cm.

 Křídlo A, výtah vlevo

Výtah (dveře automaticky otevírané, šířka 75 cm; klec šířka 103 cm, hloubka 193 cm) spojuje přízemí až 3. patro. Vybavení klece tvoří madlo, zrcadlo na čelní stěně a dále je k dispozici sedátko.Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 115 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 120 cm. 

Křídlo A, výtah vpravo

Výtah (dveře automaticky otevírané, šířka 75 cm; klec šířka 104 cm, hloubka 104 cm) spojuje přízemí až 3. patro. Madlo, zrcadlo ani sedátko nejsu k dispozici. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 132 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 132 cm. 

Křídlo B, výtah vlevo

Výtah (dveře automaticky otevírané šířka 75 cm; klec šířka 80 cm, hloubka 105 cm), spojuje přízemí až 4. patro. Vybavení klece tvoří madlo, zrcadlo na čelní stěně, chybí sedátko. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 122 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 112 cm.

Křídlo B, výtah vpravo

Výtah (dveře automaticky otevírané šířka 110 cm; klec šířka 163 cm, hloubka 220 cm) spojuje přízemí až 4. patro. Vybavení klece tvoří madlo na čelní stěně, chybí zrcadlo a sedátko. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 142 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 119 cm. 

Alzheimer centrum

Výtah (dveře automaticky otevírané šířka 110 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 210 cm) spojuje přízemí až 2. patro. Vybavení klece tvoří madlo, zrcadlo na čelní stěně, sedátko. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 92 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 110 cm.

WC:

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 110 cm; kabina šířka 248 cm, hloubka 248 cm) je umístěna v přízemí v chodbě části B. Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 158 cm). Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly.

Částečně přístupná prostorná toaleta (dveře šířka 110 cm; kabina šířka 186 cm, hloubka 132 cm) je umístěna za jídelnou v přízemí B a tvoří zázemí běžného WC ženy. Přístup je přes předsíň (šířka 115 cm, hloubka 170 cm) jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm), otevírají se směrem do předsíně. Dveře kabiny se otevírají směrem ven. Přístup k míse WC je z pohledu od vstupních dveří zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 107 cm).

Parkování:

K dispozici je jedno vyhrazené stání u vstupu do nové budovy Alzheimer centra.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Mapováno 10/2015.

Galerie:
Domov pro seniory Malešice   Domov pro seniory Malešice   Domov pro seniory Malešice   Domov pro seniory Malešice   Domov pro seniory Malešice   Domov pro seniory Malešice   Domov pro seniory Malešice   Domov pro seniory Malešice
Mapa