ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Domov pro seniory Zahradní Město

Částečně přístupný
Kontakty

Sněženková 2973/8
Praha 10

telefon +420 272654151


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Areál se skládá z budov A, B, C, D, E, F.

Hlavní vstup je umístěn v budově F. Vstup do areálu vede jednokřídlou brankou (šířka 86 cm), otevírá se mechanicky směrem dovnitř, u branky je vlevo umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 150 cm), stejně tak vpravo u vjezdu (šířka 600 cm). Budovy jsou osazeny ve svažitějším terénu (sklon až 8%).

Hlavní vstup do budovy F je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 97 cm, vedlejší křídlo šířka 99 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Následuje zádveří (šířka 340 cm, hloubka 240 cm). Do interiéru vedou totožné dvoukřídlé dveře, otevírají se směrem do zádveří.

Vstup do budovy D je chodníkem ve stoupajícím sklonu (1. část sklon 11 %, délka 350 cm, 2. část sklon 6–8 %, délka 1,5 m) a dále dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 86 cm, vedlejší křídlo šířka 40 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. U vstupu vpravo je umístěna zvonková signalizace (výška 106 cm).  Další přímý vstup je možný ze zahrady, vede přes +4 schody. Vnitřní komunikací je přístup do D z budovy F lávkou a dále přes budovy A, B.

Interiér:

Budova F

Za vstupem do budovy je vlevo umístěna recepce s pultem (výška 104 cm). Přístup do pater je schodištěm a dvěma výtahy umístěné u vstupu.

Ve čtyřech patrech jsou umístěny pokoje s bezbariérovým hygienickým zázemím, oddělení je určeno pro seniory soběstačné v základních úkonech osobní péče. Vstup na oddělení je těžkými dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 86 cm, vedlejší křídlo šířka 40 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. V patrech je vždy k dispozici denní místnost, vybavení tvoří stoly (výška 72 cm) s podjezdem (výška 66 cm), přístupná toaleta. Šířka průchodů v interiéru je dostatečná.

Spojovací lávkou s šikmým sklonem, který kompenzuje schodišťová plošina, je přístup ze 4. patra F do 2. patra průchozí chodby A a dále do budovy B a D. Na lávku vedou z F dvoukřídlé těžké spojovací dveře (šířka 2x 100 cm), otevírají se mechanicky směrem ven z budovy F. Z lávky je průchod přes A dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 80 cm), otevírají se směrem k lávce. Vpravo pokračuje přístup do budovy B. Šířka průchodu v interiéru je dostatečná.

Šikmá plošina (vstup šířka 75 cm, rozměry přepravní plochy šířka 75 cm, hloubka 102 cm, nosnost 225 kg) je umístěna ve spojovacím krčku mezi budovami F, A a B. Plošina se používá s obsluhou.

Budova B

Zde se využívá 2. patro, k dispozici je jídelna se vstupem dvoukřídlými automaticky otevíranými dveřmi, šířka průchodu je dostatečná. Vybavení jídelny tvoří stoly (výška 78 cm) s podjezdem (výška 70 cm).

Průchodem trvale otevřenými dvoukřídlými dveřmi (šířka průchodu 120 cm), otevírají se mechanicky směrem do chodby B, vede vnitřní přístup do 2. patra budovy D. Šířka průchodů v interiéru je dostatečná.

Budova D

Přístup do pater je schodištěm (+10, +10 schodů) a dvěma výtahy. V 1. patře se nachází pokladna s okénkem (výška 83 cm). Z budovy D do E, kde jsou umístěny kanceláře, je přístup z 1. patra schodištěm přes +5 schodů.

Ve čtyřech patrech budovy D jsou umístěny pokoje pro obyvatele, kteří potřebují soustavnější ošetřovatelskou péči. Vstup na oddělení je dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 88 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Pro dva pokoje slouží společné bezbariérové hygienické zázemí. Na patrech je k dispozici klubovna,  v 1. a 4. patře koupelna s asistencí. Šířky dveří a průchody v interiéru jsou dostatečné.

Výtah:

Budova F

Dva totožné výtahy (dveře automaticky otevírané šířka 110 cm; klec šířka 140 cm, hloubka 230 cm) spojují přízemí až 5. patro. Vybavení klece tvoří madlo na boční stěně, zrcadlo na čelní stěně a dále je k dispozici sedátko. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 113 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 117 cm s odsazením od rohu 58 cm.

Budova D

Dva totožné výtahy (dveře automaticky otevírané šířka 130 cm; klec šířka 140 cm, hloubka 240 cm) spojují suterén až 4. patro. Vybavení klece tvoří madlo a zrcadlo na čelní stěně a dále je k dispozici sedátko. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 107 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 105 cm s odsazením od rohu 10 cm.

WC:

Budova F

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 192 cm, hloubka 185 cm) je umístěna ve všech patrech budovy v blízkosti schodiště a výtahů. Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 120 cm). Mísa WC je opatřena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Budova D

Upravená samostatná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 160 cm, hloubka 180 cm) je umístěna na oddělení ve 2. patře. Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je omezený (šířka 67 cm), přístup je blokován mobilním nábytkem. Mísa WC je opatřena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

K dispozici je jedno vyhrazené stání na parkovací ploše za vjezdem do areálu z ulice Sněženková.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Mapováno 10/2015.

Galerie:
Domov pro seniory Zahradní Město   Domov pro seniory Zahradní Město   Domov pro seniory Zahradní Město   Domov pro seniory Zahradní Město   Domov pro seniory Zahradní Město   Domov pro seniory Zahradní Město   Domov pro seniory Zahradní Město   Domov pro seniory Zahradní Město
Mapa