ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

DC Paprsek - Středisko DAR

Přístupný
Kontakty

Alžírská 647/1
Praha 6

telefon +420 235362726


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístupový chodník je má kombinovaný sklon  (podélný sklon 3,5 %, příčný sklon 3 %). Vstup do areálu je dvoukřídlou brankou (hlavní křídlo šířka 115 cm, vedlejší křídlo šířka 120 cm), otevírá se mechanicky směrem dovnitř. Areál se skládá ze tří samostatných objektů osazených v mírném svahu, za vstupem vlevo je pavilon 1, dále za ním vlevo výše v terénu objekt 2, rovně proti brance je přístup do pavilonu 3.
Hlavní chodník vede rovně dále do areálu a k pavilonům. Hlavní vstup pavilonu je přístupný stoupající rampou (sklon 23,6 %, šířka 300 cm, délka 150 cm), pod rampou je manipulační prostor omezený (šířka 100 cm, hloubka 150 cm). Vstupní dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 119 cm, vedlejší křídlo šířka 39 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Svislá schodišťová plošina (dveře šířka 101 cm; přepravní plocha šířka 137 cm k madlu, hloubka 166 cm; nosnost 250 kg) s přímým vstupem z terénu spojuje přízemí a 1. patro.

Interiér:

V pavilonu jsou umístěna dvě oddělení. Předpokládá se pohyb a činnost dětí s asistencí. Ze zádveří vlevo vede schodiště +11, +12 schodů na úroveň 1. patra.
Ze zádveří vpravo je vstup na první oddělení dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 58 cm, vedlejší křídlo šířka 67 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří. U vstupu vlevo je umístěna zvonková signalizace (výška 150 cm). Následuje průchod do šatny jednokřídlými dveřmi (šířka 79 cm), otevírají se mechanicky směrem do chodby. Dále (podél hygienického zázemí) je přístup do oddělení jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm), otevírají se mechanicky směrem do chodby. Je zde umístěna jedna třída spojená s hernou (dveře šířka 2x 70 cm) s vybavením přizpůsobeným potřebám dětí.
V 1. patře je druhé oddělení. Od plošiny je přístup dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 91 cm, vedlejší křídlo šířka 55 cm) s nájezdem (sklon 10 %, délka 25 cm). Na vlastní oddělení je vstup dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 61 cm, vedlejší křídlo šířka 67 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Obousměrná zvonková signalizace je umístěna pouze nad přístupovým schodištěm vpravo (výška 145 cm). Vnitřní dispozice 1. patra je obdobná jako v přízemí.

Výtah:

Výtah není k dispozici, přístup je řešen svislou plošinou.

WC:

Hygienické zázemí je upraveno pro potřeby dětí podle jejich věku a postižení.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání je umístěno před vstupem do areálu.

Galerie:
DC Paprsek - Středisko DAR   DC Paprsek - Středisko DAR   DC Paprsek - Středisko DAR   DC Paprsek - Středisko DAR
Mapa