ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Knihovna Antonína Švehly (Ústavu zemědělské ekonomiky a informací)

Částečně přístupný
Kontakty

Slezská 7
Praha 2

telefon +420 222000415


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

U vstupu je + 1 schod (výška 13 cm, hloubka 60 cm). Převýšení není kompenzováno rampou. Vedlejší vchod umožňující bezbariérový přístup není k dispozici.  Vstupní dveře objektu jsou dvoukřídlé (šířka 2x 95 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 150 cm) je umístěn vlevo u dveří nad schodem.

Ze zádveří (šířka 231 cm, hloubka 252 cm) vedou do interiéru další  dvoukřídlé dveře (šířka 2x 50 cm), které se otevírají automaticky do stran.

Interiér:

Čelně před zádveřím je umístěna recepce s pultem bez možnosti podjezdu. Přístup od recepce ke knihovně je doleva po hladké rovné dlažbě prostornou chodbou vedoucí k plošině. Plošina je vlevo na konci chodby. Vnější dolní ovladač plošiny je ve výšce 90 cm od země, 70 cm vlevo od plošiny. Plošina (šířka 92 cm, hloubka 140 cm, nosnost 250 kg) je volně přístupná, otevřená s čelním nástupem. Vstup na plošinu je nízkým nájezdem (šířka 96 cm, převýšení 9 cm) po zvednutí zábrany. Pohyb plošiny se ovládá stálým držením ovladače (jeden pro jízdu nahoru, druhý pro jízdu dolů - výška 75 cm, zvonková signalizace pro případ nouze je také ve výšce 75 cm).

Horní vstup na plošinu je za zábranou, šířka vstupu je 89 cm, výška převýšení mezi podlahou plošiny a nástupištěm je 1 cm. Horní vnější ovladač plošiny (výška 90 cm) je vlevo od okraje stěny odsazen 17 cm.

Knihovna je umístěna v 1. patře vpravo od plošiny. Vstup do knihovny je dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 90 cm), otevírání je mechanické směrem ven.

Do knihovny se vchází chodbou (šířka 138 cm, délka 600 cm). Na konci chodby je bezpečnostní rám (šířka 84 cm, hloubka 67 cm). V interiéru je umístěn výpůjční pult (výška 88 cm) s podjezdem 10 cm. Na podlaze knihovny je lino, před výpůjčním pultem je zátěžový koberec. V prostoru před pultem jsou rozmístěny stolky s počítači (výška 68 cm, podjezd 62,5 cm) s připojením na internet a kopírka (výška 98 cm).

Vlevo od stolků jsou regály s knihami (výška 180 cm, průchod mezi regály šířka 98 cm) s volným výběrem. Prostor knihovny je bezbariérový, uvnitř knihovny není žádný schod.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

V objektu není přístupná ani částečně přístupná toaleta.

Galerie:
Knihovna Antonína Švehly (Ústavu zemědělské ekonomiky a info...   Knihovna Antonína Švehly (Ústavu zemědělské ekonomiky a info...   Knihovna Antonína Švehly (Ústavu zemědělské ekonomiky a info...