ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Hamleys

Přístupný
Kontakty

Na Příkopě 854/14
Praha 1

telefon +420 734447652


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Prodejna dětských hraček a her je umístěna v bývalé budově bankovního paláce. Přístupový chodník má příčný sklon (4,5-6 %), manipulační plocha je dostatečná. Hlavní vstup z ulice Na Příkopě je bariérový, vedle sebe umístěné tři vchody mají předsazená schodiště (+3 schody), u levého jsou schody kompenzované mobilní rampou (sklon 35,5 %, šířka 100 cm, délka 150 cm). Vstupní dvoukřídlé dveře (celková šířka průchodu 168 cm) se otevírají směrem dovnitř interiéru prodejny a jsou trvale otevřeny, takto vzniklá manipulační plocha nad schodišti je dostatečná.

Vedlejší upravený vstup je situován za rohem vlevo od hlavního vstupu, je umístěn v ulici Panská cca 10 m od nároží ulic. Informace o vedlejším vstupu chybí a přístup k němu není vyznačen (úprava je v řešení). Vstup je vsazený v nice (šířka 190 cm, hloubka 90-105 cm), vstupní otočné dvoukřídlé dveře (šířka průchodu 130 cm) se otevírají automaticky směrem ven, otevření zámku dálkově aktivizuje obsluha prodejny na základě požadavku zákazníka, obousměrná zvonková signalizace (výška 110 cm, odsazení od rohu 76 cm) je umístěna ve vstupní nice vpravo, signalizace není výrazně vyznačena (úprava je v řešení).

Vstupy jsou pod kamerovým systémem.

Interiér:

Za vedlejším vchodem s vyrovnávajícím krátkým sjezdem (délka 18 cm, výška 2 cm) od prahu dveří vede na úroveň prodejní plochy v přízemí stoupající rampa (sklon 12 %; šířka 166 cm, délka 330 cm), v místě nástupu na rampu je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 119 cm). Pod i nad rampou je manipulační plocha dostatečná. Rampa je opatřena vpravo madly (výška 89 cm, 25 cm).

Prodejní plochy jsou umístěny v přízemí a v patře přístupném celkem třemi výtahy. Průchody v interiéru jsou dostatečné (šířka min. 80 cm). Pokladny (celkem 9 pokladen) jsou umístěny v přízemí u hlavního vchodu/východu a jsou řešené s pultem (výška 71 cm) a opatřeny mobilním platebním terminálem.

Výtah:

Výtah u vstupu

Za hlavním vstupem u hlavního trojramenného schodiště je umístěn (prosklený) výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; kabina šířka 134 cm, hloubka 155 cm) spojuje pro veřejnost přístupné přízemí (označené číslicí 1) a patro (označené číslicí 3). Vnější ovladač (výška 101 cm) a vnitřní ovladače (výška 105 cm) jsou dostupné. Vybavení klece tvoří madlo (výška 90 cm) podél bočních stěn i čelní stěny a sklopné sedátko vpravo na boční stěně.

Výtahy v zadní části prodejny

Dva výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 130 cm; klec šířka 150 cm, hloubka 270 cm) jsou umístěny vedle sebe v zadním traktu prodejny a spojují pro veřejnost přístupné přízemí (označené číslicí 1) a patro (označené číslicí 3). Klece jsou průchozí, vybavení obou tvoří vždy dva vnitřní ovladače (výška 106 cm, odsazení 44 cm). U obou vstupů. Manipulační plocha před dveřmi je dostatečná, vnější ovladače jsou v dosahu. Zrcadlo a sedátko nejsou součástí vybavení.

Může dojít ke změně ve značení podlaží.

WC:

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 186 cm, hloubka 212 cm) je umístěna v 1. patře v zadním traktu budovy. Přístup je z průchozí chodby k běžným WC, v místě vstupu z prodejní plochy je nejprve chodba zúžená (šířka 111 cm), dále již má chodba šířku 120 cm. Přístup k míse WC je z pohledu od vstupních dveří zprava (šířka 118 cm). Mísa WC je opatřena pevným a sklopným madlem. Splachování je umístěno z boku (výška 101 cm, odsazení od rohu 52 cm). Vedle mísy WC na zadní stěně kabiny je zavěšený sklopný přebalovací pult (spodní hrana výška 88 cm). Toaletní papír je volně umístěný na umyvadle. Kabina je vybavena nouzovou signalizací u mísy WC (výška 48 cm) a u dveří (výška 150 cm). Dveře kabiny jsou vyznačeny, madlo na dveřích chybí (doplnění v řešení).

Přebalovací pult je k dispozici i na běžných WC v oddělení muži i ženy.

Poznámky:

Mapováno 9/2016

Galerie:
Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys   Hamleys
Mapa