ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Chvalský zámek

Částečně přístupný
Kontakty

Na Chvalské tvrzi 857
Praha 20

telefon +420 281860130


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístupovou komunikaci k zámku tvoří hrubá dlažba v obtížném podélném sklonu (až 12 %). V zámeckých vratech jsou jednokřídlé vstupní dveře (šířka 80 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř do vstupních prostor zámku. Zvonková signalizace (výška 155 cm) je umístěná na dveřích.

Interiér:

PŘÍZEMÍ

Ve vstupních prostorách zámku se nachází recepce (pult výška 118 cm), upravená toaleta a osobní výtah, spojující všechna patra včetně suterénu s výjimkou půdních prostor. Dveře do hlavní zámecké chodbu jsou dvoukřídlé (šířka 2x 73 cm), v době konání kulturních akcí bývají trvale otevřené. Ostatní průjezdy v interiéru jsou širší než 80 cm. Prahy u většiny dveří jsou zvýšené (výška 2 – 4 cm). Z chodby je přístup do dvou výstavních sálů a dále do víceúčelového sálu „Kočárovna“, který je propojen s nádvořím zámku dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 81 cm). Nádvoří je rovněž přístupné od hlavního vstupu dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 76 cm). Povrch nádvoří je tvořen kvalitní velkoformátovou dlažbou.

1. PATRO

V prvním patře se nachází trojice propojených výstavních sálů přístupných z hlavní chodby dvoukřídlými trvale otevřenými dveřmi (průjezd šířka 114 cm) s prahy (výška max. 2 cm).

2. PATRO

Ve druhém patře se nachází multifunkční sál, určený pro pořádání svateb a koncertů, Modrý salónek a VIP salónek. Všechny prostory jsou z hlavní chodby přístupné dvoukřídlými dveřmi (průjezd šířka 120 cm). Prahy u většiny dveří jsou zvýšené (výška 2 – 4 cm).

SUTERÉN

V suterénu se nachází další prostory expozic, všechny průjezdy jsou širší než 80 cm. Podlahu tvoří hrubá kamenná dlažba.

PŮDNÍ PROSTORY

Půdní prostory jsou nepřístupné (+11, +13 schodů), využívají se na konání akcí zejména pro děti.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 106 cm, hloubka 123 cm) spojuje suterén až 2. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 106 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 122 cm.

WC:

Uzamčená částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 171 cm, hloubka 147 cm) je samostatná a nachází se za hlavním vstupem v přízemí. Klíč je k dispozici na recepci. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 96 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly. 

Parkování:

Vyhrazené parkovací místo není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 11/2015

Galerie:
Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek   Chvalský zámek
Mapa